Prof. Dr. Marlovits: „La Spitalul Privat Döbling suntem la curent cu cele mai noi tehnologii şi metode disponibile în chirurgia modernă“ VIDEO

1 646x404 jpg jpeg

Tot mai mulţi pacienţi români merg în spitalele din străinătate să se trateze. Un exemplu este Spitalul Privat Döbling din Austria unde românii ajung pentru probleme medicale ce ţin de specializările traumatologie şi ortopedie.

Specialiştii de la Spitalul Privat Döbling oferă tratamente atât pentru traume minore la nivelul extremităţilor şi oaselor, cât şi intervenţii de înlocuire a articulaţiilor, folosind tehnologia modernă a Centrului pentru Biologia Cartilajului şi Celule Stem, parte a spitalului austriac. Un aspect important pentru pacient este şi faptul că toate serviciile sunt oferite în acelaşi loc, existând disponibilitate 24/7 în departamentul de radiologie, unde sunt oferite atât investigaţii radiologice obişnuite, cât şi diferite tipuri de RMN cu cea mai recentă tehnologie de scanare -TESLA 3 sau investigaţii de Computer Tomograf. „Avem echipamente moderne în sălile de operaţie, inclusiv toate posibilităţile de efectuare a intervenţiilor minim invazive. Putem oferi diferite tipuri de implanturi, inclusiv tehnicile moderne pentru înlocuirea articulaţiilor, cum ar fi implanturile 3D“, explică Prof. Dr. Stefan Marlovits. Traumatologia sportivă este, de asemenea, o specializare importantă în Spitalul Privat Döbling, o parte dintre medicii de aici lucrând pentru diverse echipe de sport de performanţă. „Sportivii de performanţă sunt un grup foarte exigent de pacienţi pentru care trebuie să fii foarte experimentat şi la curent în pregătirea şi cunoştinţele tale medicale. Dacă lucrezi în domeniul sportului de performanţă trebuie să fii la curent atât cu tehnicile chirurgicale moderne, dar şi în ceea ce priveşte cercetările de ultimă oră. Mulţi medici din spitalul nostru tratează acest tip de pacienţi şi, prin urmare, suntem la curent cu cele mai noi tehnologii şi metode disponibile“, adaugă specialistul.

2 627x0 jpg jpeg

Chirurgia şoldului necesită echipamente speciale, explică Prof.dr.Marlovits. Acesta adaugă că pentru a veni în întâmpinarea pacienţilor, la Spitalul Privat Döbling există mai multe centre specializate, unul dintre ele fiind Centrul de Chirurgie Minim Invazivă a Şoldului, unde se pot efectua operaţii prin intermediul artroscopiei. Scopul acestor proceduri de artroscopie este de a menţine articulaţia şoldului şi de a evita implantarea unei proteze, într-un stadiu incipient. Spitalul oferă pacienţilor inclusiv posibilitatea alegerii implanturilor 3D personalizate, având avantajul unui rezultat performant datorită potrivirii perfecte pe membrul afectat. „În spital oferim inclusiv implanturi 3D, având avantajul că este personalizat în funcţie de nevoile fiecărui pacient. Înainte de operaţie se efectuează o scanare a întregului picior al pacientului, apoi se planifică operaţia pe computer, cu dimensiunea implantului şi putem adapta în avans, ca chirurgi, toţi parametrii implicaţi, pentru a vedea ce fel de implant se potriveşte cel mai bine la pacientul în cauză, la dimensiunea piciorului său. Prin urmare, rezultatul pe termen lung al acestor tipuri de proteze este unul îmbunătăţit“, explică Prof. Dr. Marlovits.

3 627x0 3 jpg jpeg

Spitalul Privat Döbling este cunoscut şi pentru o metodă unică de tratare a osteomielitei, infecţiile osoase, care sunt printre cele mai dificile boli de tratat. Acest tip de leziuni şi probleme sunt foarte solicitante pentru pacient, deoarece, de regulă, pacienţii suferă de osteomielită de mult timp, mulţi dintre ei neavând boala diagnosticată. „Cel mai important pas este să scăpăm de bacterii. Prin urmare, este necesară o diagnosticare specială pentru detectarea bacteriilor, apoi aplicarea unor tehnici de chirurgie speciale, pentru a elimina toată zona infectată, pentru a elimina toate implanturile infectate şi pentru a completa, cu transplanturi, osul curăţat. În plus, în timpul spitalizării sunt necesare antibioticele potrivite, pentru a vindeca pacientul. Prin urmare, este vorba de un pachet întreg şi complex, care este important pentru tratarea acestui tip de situaţii foarte dificile“, explică specialistul. La Centrul pentru Regenerarea Cartilajului şi Ortobiologie din Spitalul Privat Döbling se aplică  şi tehnologii biomedicale pentru regenerarea ţesuturilor deteriorate. Deşi vizaţi sunt pacienţii tineri, tehnica este folosită în prezent inclusiv la pacienţi vârstnici, care sunt interesaţi să îşi menţină articulaţia. Mai mult, în cazul unui defect al cartilajului poate fi făcut un transplant de cartilaj, în principal într-o singură intervenţie chirurgicală. Tehnica este combinată cu transplanturi de celule stem şi PRP special - injecţii cu plasmă bogată în trombocite.

4 627x0 4 jpg jpeg

Departamentul internaţional al spitalelor private PremiQaMed din Viena oferă consiliere în limba română, cu privire la toate aspectele organizatorice şi medicale, aferente vizitei medicale a pacienţilor români la Viena. Spitalele PremiQaMed oferă consultaţii şi o a doua opinie medicală şi la distanţă, inclusiv emiterea recomandărilor terpeutice. Pentru tratamentul medical, spitalele PremiQaMed se bazează pe colaborarea cu specialişti din toate domeniile medicale, medici primari şi profesori universitari, precum şi pe tehnologii de ultima generatie. 

Pacienţii pot afla mai multe informatii detaliate despre diferitele proceduri medicale pe site-ul spitalelor

şi pe

Website: