┬źAm atacuri de panic─â din nou! Cum scap de ele?┬╗

1 2 jpg jpeg

Lena Rusti, psihoterapeut ┼či formator adlerian, Mentarex Consult (www.mentarex.ro)

2 jpg jpeg

Dup─â cum probabil ┼čti┼úi deja, panica apare ca un r─âspuns al organismului la un pericol care nu este real. Reac┼úiile corpului, emo┼úiile ┼či g├óndurile sunt catastrofice, suferin┼úa ├«n acele moment poate fi foarte mare, incontrolabil─â.

Cea mai sigur─â modalitate de a dep─â┼či aceste st─âri este s─â ├«ncerca┼úi s─â afla┼úi cum au ap─ârut, care este scopul lor ├«n via┼úa dumneavoastr─â ┼či s─â ├«nv─â┼úa┼úi modalit─â┼úi de r─âspuns potrivit ├«n condi┼úiile de panic─â.

Prin relaxare, respira┼úie adecvat─â, dar ┼či prin analiza factorilor stresori din acest moment din via┼úa dvs. ve┼úi putea s─â nu mai ├«nt─âri┼úi simptomele fiziologice generate de emo┼úiile ┼či g├óndurile catastrofice. Acest lucru ├«l pute┼úi realiza prin exerci┼úiu ┼či prin motiva┼úia de a face o schimbare.

├Äntruc├ót starea de anxietate a reap─ârut ┼či nu exist─â o cauz─â organic─â, v-ar ajuta foarte mult, ├«n aceste condi┼úii, s─â merge┼úi din nou la psihoterapeutul dvs. El v─â va ajuta s─â v─â da┼úi seama care este contextual ├«n care a┼úi devenit din nou vulnerabil─â ┼či s─â lucra┼úi pentru a v─â desensibiliza ┼či pentru a g─âsi modalit─â┼úi de a v─â relaxa, evit├ónd panica.

Trebuie s─â re┼úine┼úi: cu c├ót v─â speria┼úi mai mult de simptome, cu at├ót le accentua┼úi. ├Äncerca┼úi s─â interveni┼úi c├ót mai repede, pentru a nu l─âsa simptomele s─â se cronicizeze ┼či s─â fie greu de tratat.