«Divorţează ca să ne căsătorim»

1 2 jpg jpeg

Am 23 de ani şi un job de care sunt tare mândră: asistent manager la o companie importantă. Dar sunt tristă pentru că m-am îndrăgostit de un coleg care este căsătorit şi are doi copii. Mi-a împărtăşit sentimentele şi am început o relaţie, iar acum mi-a spus că divorţează ca să ne căsătorim. Deşi îmi doresc să fiu şi eu fericită, nu cred că aş suporta să le facă una ca asta copiilor.” Valentina Mateescu, Bacău

Gabriela Ianculescu, psiholog psihoterapeut:

2 jpg jpeg

Îţi pot spune doar să te mai gândeşti puţin. Spun asta pentru că înţeleg că fericirea ţi-ar fi întunecată de ceva. Iar asta mă face să cred că nu eşti pregătită emoţional să îţi asumi această responsabilitate.

Este posibil ca prezenţa acestor îndoieli şi a nesiguranţei - şi aici mă refer la aspectul moral al situaţiei - să conducă spre eşec. Tu îl aduci lângă tine nu doar pe el, ci şi răspunderea faţă de copiii săi. Eşti foarte tânără şi înţeleg că acest fapt te poate speria.

Este firesc. Sunt sigură că te gândeşti şi în ce fel ţi-ar fi afectate jobul şi imaginea în compania la care lucrezi. Lui i s-ar putea părea simplu să facă acest pas, însă una este să te gândeşti la ceva şi alta este să şi faci.