Chiropractica este o profesie de îngrijire medicală primară (precum îngrijirile oferite de medicul stomatolog). Prin urmare, puteţi consulta un chiropractician direct fără reţetă sau sfaturi medicale.

De ce abordările medicale tradiţionale, cum sunt îngrijirile chiropractice, devin tot mai apreciate în ziua de azi? Mulţi dintre cei care le-au experimentat ar răspunde astfel: „pentru că sunt eficiente şi non-invazive”. Chiropractica este un tratament care se bazează pe tehnici non-invazive, ce vizează reducerea durerii şi îmbunătăţirea mobilităţii. În România, mulţi oameni apreciază această specialitate, folosită pentru a trata durerile acute şi cronice, cervicale, cap şi spate, afecţiunile articulare şi musculare.

De multe ori când problema este serioasă, pacienţii din toată ţara apelează la Virgil Pruteanu - specialist în chiropractică, avizat de Ordinul Practicienilor de Medicină Complementară.

Metodele pe care celebrul chiropractician le realizează sunt considerate, în multe ţări, a fi o formă de artă (a manipulării corpului) şi sunt apreciate pentru rezultatele bune obţinute. Are cabinetul în Constanţa. În viitor, este posibil să se îndrepte şi spre Bucureşti.

Virgil Pruteanu a devenit cunoscut în ţară şi în străinătate pentru tratarea cu succes a numeroase afecţiuni, precum: leziuni sportive, dureri de cap, migrene, dureri de spate, amorţeală, hernie de disc, afecţiuni ale articulaţiilor şi coloanei vertebrale, etc.

Iată câteva dintre plusurile acestei forme de terapie:

  • Terapiile practicate de Virgil Pruteanu nu sunt invazive
  • Pacienţii nu trebuie să se dezbrace
  • De multe ori problemele oamenilor se rezolvă după prima şedinţă, iar alteori este nevoie de mai multe întâlniri, însă în ultimii ani oamenii au început să vină şi pentru prevenţie.

Pacienţii care au avut probleme articulare şi în special la coloana vertebrală şi au apelat la tehnicile medicale tradiţionale, realizate de acest chiropractician, au fost foarte mulţumiţi de rezultate. Specialistul  aplică mereu metode de terapie care se potrivesc cerinţelor pacienţilor, care îi ajută într-adevăr în problemele de sănătate.

El se concentrează pe diagnostic, pe tratamentul şi prevenirea tulburărilor musculo-scheletice. Este specialist în identificarea simptomelor, ţine cont de diagnostic şi tratamentul specific fiecărei afecţiuni şi de efectul pe care îl are acesta asupra sănătăţii fiecărui pacient în parte şi asupra sistemului său nervos.

O soluţie pentru a trata durerile de cap, migrenele şi durerile cronice

Virgil Pruteanu consideră că alinierea greşită a primei vertebre cervicale – ATLAS – poate produce insomnie, dureri de cap, ameţeli, amnezie, hiperactivitate, hipoactivitate, oboseală, migrene şi alte dureri cronice.

Alinierea necorespunzătoare a vertebrei are numeroase consecinţe:

  • Pune presiune asupra vaselor de sânge şi asupra nervilor
  • Poate împiedica buna circulaţie a sângelui
  • Afectează articulaţiile, provoacă probleme mecanice
  • Poate produce dezechilibre în organism, în circulaţie cerebrală şi sistemul digestiv.

Virgil Pruteanu şi specialiştii din echipa lui pot localiza corect această primă vertebră a coloanei vertebrale şi toate articulaţiile corpului; prin terapie, pacienţii scapă de dureri de cap, migrene, dureri cronice, insomnie, amorţeală în braţe şi picioare, bruxism şi alte suferinţe la nivelul corpului.

Cum decurge o şedinţă de chiropractică?

În timpul primei vizite la chiropractician, el ia notă de starea dumneavoastră de sănătate, istoricul personal şi încearcă să cunoască multe dintre obiceiurile de viaţă ale dumneavoastră. El continuă apoi cu o examinare fizică generală şi mai precis a coloanei vertebrale şi în locuri posibil dureroase. El mai poate efectua teste neuro-ortopedice adaptate la simptomele dumneavoastră şi poate recomanda analize suplimentare (radiografic, sânge etc.).

El stabileşte apoi un plan de intervenţie, dar va fi ghidat şi de reacţiile corpului dumneavoastră pe parcursul tratamentului. Unii oameni cred că zgomotul, trosnitul auzit în timpul tratamentului reprezintă un pericol sau semnalează apariţia iminentă a unei dureri insuportabile. Liniştiţi-vă, zgomotul auzit este doar rezultatul unui fenomen de cavitaţie, nedureros şi complet natural în timpul îngrijirii. Cu toate acestea, chiropracticanul nu caută să îl obtină dinadins şi va putea să se adapteze dacă va trebui să îl reducă pentru a nu vă speria.

Chiropracticianul nu poate spune în mod sincer dinainte câte şedinţe şi cât va dura pentru a vă recăpăta sănătatea. Într-adevăr, nu depinde de chiropractician în sine, ci de modul în care corpul dumneavoastră va reacţiona la tratament prin forţa sa vitală!

Virgil Pruteanu este specializat în kinetoterapie, precum şi în: terapia CranioSacrală - Institutul Upledger; terapia Nuad-Bo-Rarn - Institutul ITM Thailanda; terapia Hichibuku - The British School of Japanese Traditional Medicine; şi este specializat în Suedia la Institutul Ackermann în Osteopatie Structurală şi Chiropractică Uşoară. Reamintim că chiropracticienii sunt singurii practicanţi ai sănătăţii naturale aprobaţi de Comitetul Olimpic Internaţional şi Organizatia Mondială a Sănătăţii încă din anii ’90.