Îţi cade părul? Încearcă aceste remedii naturiste!

image

Unele remedii naturale pot ajuta la încetinirea căderii părului şi pot contribui şi la ameliorarea altor probleme ale scalpului.

Urzica

Această plantă poate ajuta la rezolvarea problemelor legate de căderea parului deoarece acționează prin stimularea scalpului, îmbunătățirea circulației sângelui și protejarea împotriva deteriorărilor și ruperii firelor.

Se foloseşte sub formă de tinctură. Pentru menţinerea sănătăţii scalpului se fricţionează pielea capului cu tinctură de 2-3 ori pe săptămână.

Menta

Uleiul de mentă poate contribui la prevenirea previne căderii părului. Prin folosirea lui se poate obţine păr mai plin, cu volum. În plus, îmbunătățește circulația la nivelul scalpului și ajută la fortifierea rădăcinilor părului. Menta este cunoscută pentru proprietățile sale antifungice și antiinflamatoare, ceea ce o face o soluție eficientă pentru combaterea mâncărimii și a inflamației locale.

Uleiul de mentă este de obicei diluat și aplicat pe scalp și pe păr ca stimulent de creștere. Circulația sangvină îmbunățită maximizează hrănirea foliculilor, promovând creșterea părului.

Vezi şi: Leacuri cu mentă mai puţin ştiute. Ce beneficii impresionante au 

Rozmarinul

Uleiul de rozmarin este folosit în principal ca ulei esențial amestecat cu alte uleiuri precum uleiul de cocos sau de măsline. Acest remediu este adesea folosit în îngrijirea podoabei capilare pentru diferitele sale beneficii precum îmbunătățirea aspectului părului îmbătrânit și care a albit, precum și la calmarea scalpului care prezintă descuamări.

Aloe vera

Gelul de aloe vera este un remediu folosit pentru îngrijire a părului sau a pielii. Ajută la menținerea unui pH sănătos și echilibrat, care promovează creșterea sănătoasă a părului.

Gelul acționează ca un balsam natural, prevenind căderea părului și promovând hrănirea. Acesta se aplică direct pe scalp și păr, iar pentru cele mai bune rezultate trebuie lăsat să acționeze maximum 30 de minute.

Brusture

Cu abundența de acizi grași și compuși fitosteroli, planta ajuta la prevenirea căderii părului și la calmarea scalpului iritat. Este eficientă în promovarea creșterii părului și în tratarea naturală a unor afecțiuni precum psoriazisul.

Ginseng

Folosit în mod curent în medicina tradițională chineză, ginsengul poate îmbunătăți aspectul părului și poate reduce căderea firelor. Ginsengul este și un ingredient cheie în multe tonice pentru păr și șampoane.

Ceaiul verde

Este plin de antioxidanți, lucru care ajută la prevenirea căderii părului și la întărirea firele. Datorită proprietăților benefice, ceaiul verde este un tratament popular și eficient pentru părul rar și deteriorat.