„Soţul meu este foarte bolnav, iar eu îl îngrijesc de câţiva ani buni. Am serviciu, trebuie să mă ocup şi de casă şi-mi este extrem de greu. Relaţia noastră nu mai este ca la început. El vrea să-mi refac viaţa, fiindcă nu-mi poate oferi prea multe. Îl iubesc, dar simt că nu mai pot s-o duc mult în ritmul ăsta. Ce aş putea să fac?” - Camelia Ionescu, e-mail

Anca-Elena Vinţeanu, psihologSituaţia pe care o trăiţi este destul de greu de suportat pentru amândoi. De multe ori, astfel de momente sunt însoţite de depresii, de abandon şi chiar de ruperea relaţiei de cuplu.

Dumneavoastră şi soţul trăiţi în prezent momente dificile, pe care le conştientizaţi fiecare în felul său şi încercaţi să vă protejaţi unul pe celălalt, pentru că vă iubiţi. Boala şi suferinţa nu îl transformă numai pe cel în cauză, ci şi pe cel care îi este alături.

Iubirea, înţelegerea, toleranţa, înţelepciunea sunt singurele resurse care vă ajută să treceţi printr-o astfel de situaţie. Probabil că durerea şi suferinţa provocate de boala soţului v-au făcut să vă izolaţi încet-încet de ceilalţi.

Încercaţi să priviţi şi în afara cuplului şi să găsiţi prieteni sau rude care v-ar putea sprijini eforturile în lupta pe care o duceţi. Sfatul meu este să acceptaţi şi ajutorul lor şi să găsiţi şi alte soluţii care să vă ajute să mergeţi mai departe.