Sunt lucruri mărunte, pe care şi tu le faci zi de zi, fără să te gândeşti că sunt un inamic tăcut al fericirii tale. Descoperă care sunt obiceiurile care te fac să te simţi nefericit!

Încăpăţânarea de a nu cere ajutor

Fie că este vorba despre o problemă creată din cauza unei sarcini de serviciu, fie că vorbim despre o problemă casnică, preferi să faci singur totul, ca să ieşi din încurcătură. În loc să te încăpăţânezi să duci de unul singur la bun sfârşit acest lucru, cel mai bine este să ceri ajutorul unei persoane de lângă tine.

Vei vedea că totul îţi va părea mult mai uşor şi nici nu vei mai avea timp să te enervezi şi să îţi consumi energia, dacă ai fi ales să faci acest lucru de unul singur.

Să laşi pe mâine ce poţi face azi

Faptul că tot amâni rezolvarea unor sarcini, pentru că este timp sau pentru că vor veni şi zile mai bune este un alt lucru care lucrează serios la starea ta de spirit.

Asta pentru că te tot gândeşti cum să rezolvi situaţia, lucru care te consumă mult mai mult decât daci ai rezova totul şi nu ai amâna, găsind tot felul de motive.

Să aştepţi ca eforturile să aibă mereu rezultate perfecte

Cu toţii suntem perfecţionişti în legătură cu unele lucruri sau altele. Este normal să ne dorim ca totul să iasă perfect şi să avem aşteptări mari, însă acest lucru îţi poate afecta serioas starea de spirit.

De aceea, este bine ca uneori să laşi lucrurile să meargă de la sine şi să nu trăieşti doar după reguli bine stabilite.

Uiţi să te bucuri

Ţi s-a întâmplat să lucrezi la un proiect până la apuizare, să pui tot sufletul ca acel lucru să îţi iasă, iar când în sfârşit a venit şi ziua în care să culegi laurii tu ai uitat pur şi simplu să te bucuri?

Este important să trăieşti clipa, să te bucuri de ceea ce ai realizat. De multe ori ni se întâmplă să aşteptăm un lucru atât de mult, iar fix în momentul în care se întâmplă, să fim lipsiţi de orice urmă de entuziasm.

Nu te mai compara cu cei din jur

Un alt lucru pe care avem tendinţa să îl facem zi de zi este să ne comparăm cu persoanele din jurul nostru. De ce X poate şi eu nu pot sau de ce Y are o rochie pe care eu nu mi-o permit sunt doar câteva dintre exemple. Continuând în acest ritm nu vei acumula decât frustrări. De aceea, este important să nu te mai compari cu alţii, căci fiecare dintre noi suntem diferiţi.