VIDEO: Cele mai bune remedii în constipaţie

1 2 jpg jpeg

Alimentaţia corespunzătoare, exerciţiile fizice de câteva ori pe săptămână, dar şi unele plante te pot ajuta să tratezi constipaţia. Plante mici cu efecte puternice

Păpădia

Folosită adesea pentru tulburările intestinale, păpădia este un remediu şi în tratarea constipaţiei. Amestecă 2 linguri de rădăcină şi frunze de plantă zdobite cu 400 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat peste noapte, iar a doua zi, dimineaţa, bea amestecul în 3 reprize, cu jumătate de oră înainte de masă.

Coada-şoricelului

Această plantă are efec laxativ şi îmbunătăţeşte funcţia biliară. Infuzează 1 lingură de plantă într-o cană cu apă clocotită şi bea câte 1/3 de cană înainte de masă.

Lemnul-dulce

Rădăcina de lemn-dulce are acţiune laxativă şi este folosită, în mod frecevent, pentru a trata constipaţia. Prepară o infuzie dintr-o lingură de rădăcină măcinată de lemn-dulce şi o cană cu apă clocotită. Bea câte o jumătate de cană înainte de masă.

Urzica

Frunzele de urzică sunt cunoscute mai puţin în tratarea constipaţiei, însă rezultatele sunt remarcabile atunci când vine vorba despre această afecţiune. Amestecă 2 linguri de plantă cu 3 căni cu apă clocotită. Lasă la infuzat peste noapte şi bea ceaiul în decursul unei zile.

Funze de aloe-vera

Aloe-vera este benefică în tratarea constipaţiei, fiind renumită pentru efectele laxative. Rupe câteva frunze de la o plantă care are vârsta de cel puţin 3-5 ani şi pune-le la frigider pentru aproximativ o săptămână. După aceea, stoarce sucul de aloe şi bea 5-7 picături diluate în apă, la nevoie.

Mai poţi încerca şi următorul leac: amestecă 150 ml suc de aloe cu 30 g miere. Consumă din amestec câte 1 linguriţă, de 2 ori pe zi. Remediul se păstrează la frigider.

3 siropuri laxative

1. Fructe de merişor

Umple un borcan de 2 l cu fructe de merişor şi zahăr. Lasă la macerat 1 lună. Ulterior, strecoară fructele, iar în zeama obţinută pune 25 ml de alcool (la 0,5 l sirop). Se bea câte o jumătate de pahar, diluat în apă, pe stomacul gol, înainte de micul dejun, în fiecare zi, până se tratează constipaţia.

2. Agrişe

Pune 1 lingură de agrişe în 200 ml de apă. Lasă să fiarbă 10 minute. Din siropul obţinut se bea câte un sfert de cană în fiecare zi.

Afine

Umple un borcan de cu fructe de afine şi toarnă, cât cuprinde, apă fiartă şi răcită. Înveleşte recipientul în folie de aluminu şi ţine-l la loc răcoros. La nevoie se ia câte o cană de sirop înainte de masă.

• Un remediu la îndemână pentru a trata problema constipaţiei este şi consumul unui iaurt amestecat cu o lingură de ulei de măsline, la sfârşitul zilei.

• Dă prin maşina de tocat cantităţi egale de caise uscate, stafide şi prune uscate. Amestecă fructele cu câteva frunze de senna zdrobite (se găsesc în farmaciile naturiste) . Se consumă câte 1 lingură din preparat dimineaţa, pe stomacul gol.