Vibratoarele ar putea fi recomandate de medic? În ce situaţii ar fi posibil acest lucru

Jucăriile sexuale precum vibratoarele sunt folosite pentru condimentarea vieţii intime sau pentru obţinerea de senzaţii tari în aşternut. Însă beneficiile lor nu se opresc doar aici, astfel de obiecte putând avea şi utilizări medicale.

image

Orgasmele sunt plăcute, dar aduc şi numeroase beneficii sănătăţii: ameliorează depresia, ajută la buna funcţionare a inimii şi ridică moralul. Însă la obţinerea orgasmului pot contribui şi jucăriile sexuale precum vibratoarele. Te-ai gndit însă vreodată că aceste obiecte ar fi prescrise de medic?

Într-un studiu publicat în Journal of Urology, cercetătorii au analizat beneficiile jucăriilor sexuale asupra sănătății femeilor. Mai exact, au compilat rezultatele mai multor studii despre beneficiile vibratoarelor în afară de rolul lor în obţinerea orgasmelor, informează cosmopolitan.fr.

Citeşte şi: Care sunt cauzele unei disfuncţii sexuale la femei

S-a observat că jucăriile sexuale care produc vibraţii ar putea ajuta la ameliorarea incontinenței și a durerilor vulvare cronice, dar și la întărirea planşeului pelvin.

“Având în vedere avantajele potenţiale ale vibratoarelor pentru sănătatea pelvină, acestea ar putea fi incluse în recomandările de tratament pentru tulburările planşeului pelvin”, precizează specialiştii care sunt de părere că beneficiile jucăriilor sexuale pentru sănătate nu sunt cunoscute suficient de bine şi propun studii în acest sens.

Este bine de ştiut că folosirea vibratoarelor în scopuri medicale nu este nouă. Primul vibrator electromagnetic a fost brevetat în 1883 de doctorul englez Joseph Mortimer Granville şi se numea ciocanul lui Granville, fiind folosit pentru tratarea femeilor cu isterie.