Ce jucării sexuale îţi pot pune sănătatea în pericol

1 2 jpg jpeg

Pe piaţa de nişă se vând tot felul de jucărioare sexuale precum: dildouri, vibratoare, biluţe pentru zona vaginală ori anală, inele vibratoare, pompe pentru vagin şi pentru clitoris.

Specialiştii explică faptul că aceste jucării sexuale, spre exemplu, vibratoarele, care sunt destinate stimulării dorinţei şi plăcerii sexuale trebuie să fie netede, fine, să nu zgârie, să fie uşor de curăţat şi să nu se poată rupe în timpul utilizării lor. Există unele articole de acest fel care sunt confecţionate dintr-un plastic dur care funcţionează cu ajutorul unor baterii sau care au un şnur ce iese afară. Se recomandă să nu se folosească acest gen de produse care sunt foarte greu de curăţat după întrebuinţarea lor.

Există mai multe tipuri de astfel de jucării unele sunt pentru stimularea vaginală, a clitorisului iar altele pentru cea anală. Nu este indicat să foloseşti o astfel de jucărie făcută pentru vagin în zona anusului, pentru că te poţi răni. Unele articole pentru uz sexual pot aluneca în rect şi să necesite intervenţia medicului pentru a le scoate.

Materiale posibil cancerigene

Unele produse sunt puse la vânzare, deşi nu au fost înainte testate, aprobate şi legalizate de către cei de la Administraţia de Alimentaţie şi Medicamente (Food and Drug Administration - FDA). Unele dintre acestea pot fi făcute din materiale nocive. Este vorba despre anumite substanţe chimice precum ftalaţii, care sunt întrebuinţate în producerea de materiale plastice, dar şi pentru producerea de vopsele şi cosmetice. Persoanele afectate de regulă sunt femeile însărcinate. De asemenea, şi bărbaţii au de suferit, deoarece ftalaţii afectează sistemul lor de reproducere.

Alte materiale de care trebuie să te fereşti sunt acestea două: clorura de polivinil (PVC) şi gelul din cauciuc. Ele, spre deosebire de cele din silicon, sunt mult mai poroase. Pe acolo se pot strecura bacterii care nu pot eliminate la curăţarea produsului. În acest sens, pentru a evita infectarea se recomandă utilizarea unor jucării sexuale din materiale hipoalergenice făcute din elastomeri (polimeri sintetici care au proprietăţi plastice şi elastice asemănându-se cu cauciucul natural) ori silicon.

Cum le cureţi

Există unele produse speciale de curăţare care se găsesc la magazinele de profil. Poţi folosi şi un săpun blând, alături de apă călduţă. Atenţie! Nu introduce în apă o jucărie sexuală care funcţionează cu ajutorul unei baterii sau un vibrator electric anti impermeabil. Dacă ai un dispozitiv electric care nu permite udarea lui îl poţi curăţa cu ajutorul unei cârpe umede curate. Specialiştii te sfătuiesc să nu cureţi produsul cu anumite substanţe care conţin triclosan. Acesta usucă pielea în zona intimă, o irită iar unii spun că e posibil să aibă şi efect cancerigen.

Boli de transmitere sexuală

Unele cupluri stabile care au o relaţie de mult timp obişnuiesc să folosească de la unul la altul aceste jucării pentru că se consideră că dacă nu au făcut amor cu o altă persoană nu sunt pasibili de boli genitale. Dacă ai un coleg sau colegă de apartament sau ai parteneri ocazionali de sex nu este deloc recomandat să îl folosească şi aceştia.

Atenţie!

În niciun caz nu folosi jucăria sexuală direct din vagin în rect şi invers, fără o curăţare în prealabil a acesteia. .