Care sunt cauzele unei disfuncţii sexuale la femei

1 2 jpg jpeg

Nu doar femeile au acest tip de probleme ci şi bărbaţii, spre exemplu lipsa erecţiei, ejacularea precoce sau imposibilitatea de a ejacula. Nu trebuie să te sperii dacă uneori nu ai dispoziţia necesară de a face dragoste cu partenerul. Totuşi, dacă această stare persistă ai putea să ceri sfatul unui specialist.

Stresul

Experţii afirmă că principalul factor declanşator al disfuncţiei sexuale la femei este stresul. De multe ori, dacă o femeie este stresată, se întâmplă să aibă un libido scăzut. Din acest motiv, ea îşi îndreaptă atenţia spre rezolvarea problemei care o deranjează, evitând contactul intim cu partenerul.

Alte cauze des întâlnite care duc la tulburări de factură sexuală sunt abuzul sexual, anxietatea sau depresia, medicamentele antidepresive, infecţiile vaginale, uscăciunea vaginală, menopauza. De asemenea, anumite boli cum ar fi cele cardiovasculare, diabetul zaharat ori hipertensiunea arterială pot duce la apariţia disfuncţiilor sexuale (lipsa orgasmului, a libidoului sau prezenţa durerii în timpul actului sexual).

Durerea apărută în timpul actului sexual

Disfuncţia sexuală provocată de durerea din timpul actului sexual poate fi provocată de lipsa lubrifierii suficiente a vaginului, de prezenţa unei infecţii sau de anumite poziţii sexuale. În cazul uscăciunii vaginale se recomandă folosirea lubrifiantului. Găseşte împreună cu partenerul o poziţie în care să nu simţi durere. De asemenea, înainte de actul sexual este indicat să goleşti vezica, să te relaxezi cu ajutorul unui masaj făcut de iubit sau să faceţi împreună o baie cu spumă.

Rutina

Se poate vorbi despre disfuncţia libidoului atunci când ai mai puţină dorinţă sexuală decât ai de obicei sau când cheful de sex lipseşte cu desăvârşire. Dacă a intervenit rutina poţi încerca poziţii noi, jucării sexuale, ceaiuri afrodiziace sau poţi schimba orele la care faceţi de obicei dragoste.

Disfuncţia generată de lipsa excitaţiei se poate traduce prin faptul că, din punct de vedere emoţional eşti pregătită pentru un contact intim, însă corpul nu. Trebuie să te destresezi, eventual să foloseşti un lubrifiant.

Dacă nu ai avut niciodată orgasm deşi ai încercat mai multe metode cu partenerul tău, poate fi vorba tot de o tulburare sexuală. Acest fapt se explică astfel: ai starea necesară pentru a face dragoste, însă îţi este imposibil să atingi punctul maxim de plăcere sexuală, ceea ce uneori poate declanşa frustrări atât ţie cât şi partenerului, care va crede că nu e suficient de bun pentru tine. Dacă nu reuşeşti nicicum să ajungi la climax, adresează-te unui specialist pentru a vedea din ce motive nu reuşeşti să ajungi la orgasm şi pentru a găsi o rezolvare.