Kama Sutra: poziţii inedite şi curiozităţi despre celebrul manual erotic

Considerat adesea Biblia sexualităţii, manualul Kama Sutra este un adevărat tratat de erotism şi sexologie. Lucrarea este asociată cu explicarea unor poziţii sexuale, dar nu se rezumă doar la ecest lucru.

image

Kama Sutra este o culegere de texte indiene cu sfaturi legate de sexualitate, scrisă în secolul 4 î.Hr. În sanscrită, Kama înseamnă plăcere sexuală, iar Sutra reguli sau legi. Lucrarea cuprinde sfaturi despre practicile sexuale. Nu este o lucrare pornografică, aşa cum este uneori considerată.

Psihologul american Markie Twist, de la Universitatea din Wisconsin, a cercetat mulţi ani scrierile în versuri din Kama Sutra. Potrivit specialistului, aceste texte erau utilizate pentru a practica tantra.  Termenul provine din sanscrită şi înseamnă „legătura” sau „uniunea” fizică şi spirituală a unui cuplu şi armonizarea cu întregul Univers. Aşadar, practicile tantrice armonizează aspectele contradictorii ale sinelui într-un tot. Tantrele hinduse au fost redactate sub formă de dialoguri dintre zeul Shiva şi zeiţa Parvati, unde Shiva îi dezvăluie filozofia care stă la baza ritualului tantric.

image

Accent pe plăcerea feminină şi pe emoţii

Textele din Kama Sutra vorbesc despre importanţa plăcerii feminine în actul sexual, care trebuie pusă pe primul loc.

De asemenea, Kama Sutra nu pune accent numai pe acţiunea sexuală, ci pe emoţii, pe partea spirituală a actului intim. Deşi sunt descrise numeroase poziţii sexuale, conectarea şi intimitatea emoţională a cuplului sunt importante.

Exerciţiul care poate îmbunătăţi viaţa sexuală

Psihologul american Markie Twist afirmă că multe cupluri pot avea o viaţă intimă neîmplinită din cauza impresiei că performanţele sexuale nu se ridică la nivelul aşteptărilor partenerului. Specialistul oferă şi un sfat pentru reuşita conexiunii dintre parteneri: „Pur şi simplu încercaţi să vă priviţi, dar fără să vă atingeţi. Este un exerciţiu atât de încărcat de emoţie erotică”.

Citeşte şi: 5 trucuri să reaprinzi pasiunea în dormitor

Era citit de virgine

În trecut, lecţiile din Kama Sutra erau transmise tinerelor, virginelor, de către femeile experimentate. În afară de învăţăturile din Kama Sutra, se considera că o femeie trebuia să fie pricepută la alte 64 lucruri, printre care mai multe forme de artă, machiaj, arhitectură, dulgherie, scrimă etc.

3 poziţii care condimentează viaţa intimă

PODUL. Bărbatul stă în poziţia practicată şi la ora de sport, podul, invitând partenera să stea deasupra. Partenerii trebuie să se mişte pentru a-şi provoca plăcere.

PASAJUL. Femeia stă pe spate, ridicând picioarele şi şoldurile. Partenerul se aşază cu spatele la el şi se apleacă suficient cât să facă posibilă penetrarea, mişcându-se circular.  

EROTIC V. Bărbatul stă în picioare în faţa partenerei, aceasta ridică picioarele în formă de V, prinzându-se de umerii lui.