Şi bărbaţii mimează orgasmul! Câţi dintre ei fac acest lucru şi care sunt motivele

Un studiu recent arată că 32% dintre bărbaţi au mimat orgasmul în timpul contactului sexual cu partenerele lor. La studiul efectuat de o importantă companie de prezervative au luat parte 2.000 de persoane din Marea Britanie, informează metro.co.uk.

image

Rezultatele au arătat că 43% dintre femei şi 32% dintre bărbaţi mimează orgasmul în timpul raportului intim.

Cu toate că pare mai simplu pentru femei să simuleze plăcerea în dormitor, din motive anatomice, şi bărbaţii pot face acest lucru.

În cazul unei ejaculări, de exemplu, „dacă se folosește un prezervativ, poate fi destul de ușor pentru un bărbat să-l scoată și să-l arunce după contactul sexual, fără ca partenera să aibă timp să observe că este gol”, a declarat Alix Fox, expert Durex. Chiar şi fără prezervativ, bărbaţii recurg la diverse gesturi astfel încât partenera să aibă impresia că bărbatul a ejaculat, completează experta.

De ce simulează orgasmul bărbaţii

Dacă femeile mimează plăcerea supremă în aşternuturi pentru a răni ego-ul partenerului, bărbaţii fac acest lucru pentru a evita discuţiile incomode. Un studiu din 2010 efectuat de specialiştii de la Universitatea din Kansas a arătat că bărbaţii mimează orgasmul pentru a nu-şi supăra partenera.

Vezi şi: Vibratoarele ar putea fi recomandate de medic? În ce situaţii ar fi posibil acest lucru

Ce spune psihologul despre mimarea orgasmului

„Orgasmul nu trebuie să fie considerat o măsură care să arate dacă o partidă de sex a fost reuşită sau nu”, explică Ana-Maria Ceornea, psihoterapeut sistemic de familie şi cuplu. „Multe persoane ajung să-l mimeze, poate chiar din acest considerent, iar asta poate afecta relaţia de cuplu prin lipsa autenticităţii faţă de partener, din dorinţa de a-i menaja sentimentele, în situaţiile când nu s-a ridicat la aşteptările dorite. Acest aspect arată o fisură sau o problemă de comunicare la nivel de cuplu. Orice problemă ascunsă şi nediscutată duce treptat la ruperea legăturii dintre parteneri şi la despărţire, iniţial, emoţională. Simularea orgasmului poate fi considerată o formă de înşelare a partenerului. În spatele simulării se pot ascunde şi alte probleme mai serioase precum: lipsa intimităţii reale, disfuncţii sexuale accentuate, posibila existenţă a unor relaţii extraconjugale, obligaţia de a întreţine un raport sexual pentru a nu suporta consecinţe, întreţinerea orgoliului partenerului, plictiseală şi monotonie în cuplu. Una dintre soluţiile eficiente este de a încuraja comunicarea sinceră”, afirmă Ana-Maria Ceornea, psihoterapeut sistemic de familie şi cuplu.