5 lucruri adevărate sau false despre sex

TER jpg

Stereotipurile trebuie îndepărtate atunci când vorbim despre sex. Noi am disecat câteva dintre ele, pentru că, dacă vrei o viață sexuală satisfăcătoare, e de preferat să alungi fricile imaginare.

Prezervativele protejează împotriva infecțiilor sexuale

Dacă sunt utilizate corect, prezervativele oferă o protecție optimă împotriva ITS, infecțiilor cu transmitere sexuală precum SIDA, Chlamydiae sau infecțiile gonococice.

Pe de altă parte, din cauza modului de contaminare, prin mucoase sau piele, sifilisul, herpesul și verucile genitale pot fi contractate în ciuda utilizării prezervativului.

Toate femeile au un punct G

Punctul G există la toate femeile, dar stimularea lui nu provoacă neapărat orgasm.

În cazul unora nu duce decât la... dorința de a urina! Prin urmare, este la latitudinea fiecărei persoane să găsească drumul care duce la plăcere alături de partenerul său, găsind sau nu acest punct.

Nu poți lua infecții dacă practici sexul oral

Puteți prinde mai rar o infecție sau o boală cu transmitere sexuală (ITS sau BTS) în timpul sexului oral (felație sau cunnilingus), dar riscul nu este zero. În prezența leziunilor bucale la nivelul gingiilor, de exemplu, vă puteți contamina cu un germen sau un virus prezent în secrețiile vaginale sau în materialul seminal.

În mod clar: este posibil să prindeți SIDA prin practicarea sexului oral cu un partener seropozitiv.

La menopauză nu mai avem dorință sexuală

Inconveniențele menopauzei, cum ar fi tulburările de somn, bufeurile, moralul scăzut și, mai presus de toate, uscarea mucoaselor vaginale duc frecvent la scăderea dorinței la femeile care au în jur de 50, 60 de ani. Cu toate acestea, aceste dificultăți pot fi depășite cu tratamente hormonale locale.

În special, uscăciunea vaginală poate fi contracarată prin medicamente locale, cum ar fi ovulele.

Așa că acum multe femei se bucură de o sexualitate împlinită după menopauză, când nu mai există riscul unei sarcini.

Gata cu sexul când ai probleme cu inima

Desigur, în săptămânile care urmează unui atac de cord orice efort fizic intens este interzis,  în special cel legat de actul sexual. Totuși, nu intra în panică. După un timp, reluarea partidelor amoroase este posibilă, iar asta fără niciun risc.

O singură condiție: cere sfatul cardiologului în mod regulat, iar dacă simți vreo durere îi piept în timp ce faci sex nu ezita să te oprești.