5 lucruri adev─ârate sau false despre sex

TER jpg

Stereotipurile trebuie ├«ndep─ârtate atunci c├ónd vorbim despre sex. Noi am disecat c├óteva dintre ele, pentru c─â, dac─â vrei o via╚Ť─â sexual─â satisf─âc─âtoare, e de preferat s─â alungi fricile imaginare.

Prezervativele protejeaz─â ├«mpotriva infec╚Ťiilor sexuale

Dac─â sunt utilizate corect, prezervativele ofer─â o protec╚Ťie optim─â ├«mpotriva ITS, infec╚Ťiilor cu transmitere sexual─â precum SIDA, Chlamydiae sau infec╚Ťiile gonococice.

Pe de altă parte, din cauza modului de contaminare, prin mucoase sau piele, sifilisul, herpesul și verucile genitale pot fi contractate în ciuda utilizării prezervativului.

Toate femeile au un punct G

Punctul G exist─â la toate femeile, dar stimularea lui nu provoac─â neap─ârat orgasm.

├Än cazul unora nu duce dec├ót la... dorin╚Ťa de a urina! Prin urmare, este la latitudinea fiec─ârei persoane s─â g─âseasc─â drumul care duce la pl─âcere al─âturi de partenerul s─âu, g─âsind sau nu acest punct.

Nu po╚Ťi lua infec╚Ťii dac─â practici sexul oral

Pute╚Ťi prinde mai rar o infec╚Ťie sau o boal─â cu transmitere sexual─â (ITS sau BTS) ├«n timpul sexului oral (fela╚Ťie sau cunnilingus), dar riscul nu este zero. ├Än prezen╚Ťa leziunilor bucale la nivelul gingiilor, de exemplu, v─â pute╚Ťi contamina cu un germen sau un virus prezent ├«n secre╚Ťiile vaginale sau ├«n materialul seminal.

├Än mod clar: este posibil s─â prinde╚Ťi SIDA prin practicarea sexului oral cu un partener seropozitiv.

La menopauz─â nu mai avem dorin╚Ť─â sexual─â

Inconvenien╚Ťele menopauzei, cum ar fi tulbur─ârile de somn, bufeurile, moralul sc─âzut ╚Öi, mai presus de toate, uscarea mucoaselor vaginale duc frecvent la sc─âderea dorin╚Ťei la femeile care au ├«n jur de 50, 60 de ani. Cu toate acestea, aceste dificult─â╚Ťi pot fi dep─â╚Öite cu tratamente hormonale locale.

În special, uscăciunea vaginală poate fi contracarată prin medicamente locale, cum ar fi ovulele.

Așa că acum multe femei se bucură de o sexualitate împlinită după menopauză, când nu mai există riscul unei sarcini.

Gata cu sexul când ai probleme cu inima

Desigur, ├«n s─âpt─âm├ónile care urmeaz─â unui atac de cord orice efort fizic intens este interzis,  ├«n special cel legat de actul sexual. Totu╚Öi, nu intra ├«n panic─â. Dup─â un timp, reluarea partidelor amoroase este posibil─â, iar asta f─âr─â niciun risc.

O singur─â condi╚Ťie: cere sfatul cardiologului ├«n mod regulat, iar dac─â sim╚Ťi vreo durere ├«i piept ├«n timp ce faci sex nu ezita s─â te opre╚Öti.