Ce înălţime ar trebui să aibă partenerul ideal?

Înălţimea este un criteriu după care multe persoane îşi aleg partenerul de viaţă. Un studiu recent a analizat preferinţele oamenilor când vine vorba de înălţimea partenerului.

image

La studiul derulat de o echipă internaţională de cercetători şi publicat în Frontiere în Psihologie au participal peste 500 de persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 77 de ani din Canada, Cuba, Norvegia și SUA. Acestora le-a fost mărurată propria înălţime şi, de asemenea, participanţii au fost întrebaţi ce preferinţe de înălţime au la un partener cu care s-ar afla într-o relaţie scurtă sau lungă. Lor le-au fost arătate desene simple cu corpuri masculine și feminine cu diverse înălțimi și li s-a cerut să aleagă înălțimea preferată pentru un partener de ambele sexe (93% din eșantion au raportat că sunt heterosexuali), informează IFL Science.

Înălţimea medie a participanţilor de sex masculin a fost de 1,78 metri, iar cea a femeilor de 1,65 metri.

Înălţimea preferată a partenerului este...

Rezultatele au arătat că majoritatea oamenilor ar trebui să îşi revizuiască dorinţele când vine vorba de aşteptările legate de înălţimea partenerului.

Bărbații preferă, în medie, femeile care nu sunt doar mai scunde decât ei, ci și cu 2,5 centimetri mai mici decât înălțimea medie a femeilor din țările lor.

Femeile îşi doresc, în medie, ca partenerul să fie mai înalţi decât ele şi cu 2,3 centimetri mai înalţi decât înălţimea medie a bărbaţilor din ţările lor.

În cazul bărbaţilor, există și o diferență curioasă când vine vorba de relațiile pe termen scurt față de relațiile pe termen lung: ei preferă femeile mai scunde pentru relații pe termen mai scurt, comparativ cu angajamentele pe termen mai lung.

„Aceste rezultate oferă dovezi preliminare că, pe lângă preferințele de partener pentru alte trăsături fizice legate de calitatea partenerului, cum ar fi masculinitatea în corp, față și voce, preferințele asortative pentru înălțime variază în funcție de lungimea așteptată a relației, dar, în mod surprinzător, acest lucru a fost observat doar în preferințele pentru înălțimea femeilor”, scriu cercetătorii în lucrarea lor.

Vezi şi: Care sunt zonele erogene feminine prea puțin explorate?