Aceasta este cea mai periculoasă poziţie sexuală! Ce risc poate avea

image

Există numeroase poziţii sexuale, care aduc plăcere partenerilor, dar care implică şi unele riscuri.

Potrivit chirurgului britanic Karan Raj, urmărit de peste 5 milioane de oameni pe TikTok, medalia de aur în clasamentul pozițiilor sexuale periculoase este cea cunoscută ca „reverse cowgirl” sau „Călăreaţa inversată” ori Andromaca.

image

Reprezentare a poziției „Călăreaţa inversată” de Mihály Zichy, pictor ungar. Foto: Wikipedia

Această poziţie presupune că bărbatul stă întins pe spate, cu picioarele uşor depărtate, iar femeia stă deasupra, dar nu cu faţa spre el, ci invers. Este o poziţie sexuală care îi oferă femeii posibilitatea de a controla mai bine ritmul mişcărilor, precum şi unghiul de penetrare, aplecându-se în faţă sau în spate, în funcţie de intensitatea senzaţiilor. „Călăreaţa inversată” este incitantă pentru ambii parteneri.

Poate creşte riscul de fractură de penis

Poziţia „Călăreaţa inversată” creşte cu 50% riscul de a suferi o fractură de penis, potrivit dr. Karan Raj, informează vice.com. În cazul unei mişcări prea dure sau nesincronizate, se poate produce acest accident nedorit. Termenul „fractură” nu este tocmai potrivit, deoarece organul sexual masculin nu are oase. Cu toate acestea, este un termen folosit pentru a descrie acest traumatism atât de dureros pentru bărbat. Simptomele includ, în afară de durere, pierderea erecţiei, apariţia unui trosnet, deformarea penisului, echimoze sau vânătăi locale.

În această situaţie, este nevoie de prezentarea de urgenţă la medic. Potrivit medicului urolog Bogdan Ene, există două modalități de tratament: prima conservativă, prin abținere de la cură chirurgicală și cu administrare de analgezice și antiinflamatoare nonsteroidiene, și cea de-a două, chirurgicală. Totuşi, cea mai practicată este intervenţia chirurgicală. În cazul neprezentării la medic, pot să apară complicaţii precum noduli penieni, curbarea şi disfuncţia erectilă, care are un puternic impact asupra bărbatului.

Alte poziţii sexuale care expun riscului de fractură de penis sunt: pe la spate, poziţia misionarului şi femeia deasupra.

Au o probabilitate mai mare de a suferi fractură de penis bărbaţii infideli, care întreţin raporturi intime în locuri nepotrivite precum maşina.