Sexul este mai plăcut pentru femei sau pentru bărbați?

Fiecare persoană simte placerea diferit în timpul sexului. Atât bărbații, cât și femeile pot simți o mare plăcere în timpul actului sexual.

Pentru unii oameni, sexul și plăcerea sunt extrem de fizice, iar orgasmul este deliciul suprem. Alte persoane nu au nevoie de orgasm pentru a se bucura de sex sau pentru ca sexul să le facă să se simtă bine. De asemenea, orgasmele se pot simți diferit de fiecare dată. Unele se pot dezvolta lent și pot fi mai intense, în timp ce altele sunt scurte, rapide, explozii de plăcere.

sex jpg

Atât bărbații, cât și femeile pot simți o mare plăcere în timpul sexului. Foto: Shutterstock

Penisul și vaginul au fiecare țesut bogat în terminații nervoase, foarte sensibile în timpul excitării și orgasmului. Totuși, femeile au mai multe șanse să aibă probleme în a ajunge la orgasm, din mai multe motive.

În timp ce sexul implică organele genitale, plăcerea vine de fapt din substanțele chimice care acționează la nivelul creierului și care produc o intensificare a simțurilor. Diferite etape ale sexului provoacă modificări fizice care activează substanțele chimice ale creierului și provoacă senzații intense.

Atât bărbații, cât și femeile trec prin aceste faze, dar nu neapărat în aceeași ordine, scrie MedicineNet.

Dorința

Prima etapă a sexului și a plăcerii este dorința, cunoscută și sub numele de libidoul. Acesta este impulsul și instinctul natural de a face sex, care pot fi influențate de starea de spirit, gânduri și hormoni. Corpul tău se schimbă fizic, ceea ce include: sfârcuri care devin tari, fluxul de sânge către vagin crește, erecție, ritm cardiac mai rapid, respirație mai rapidă, excitare.

În timpul excitării, schimbările fizice devin mai intense, simțurile sunt intensificate, iar mușchii tăi se contractă pe măsură ce te îndrepți spre orgasm.

Este posibil să observi următoarele:

·      Ritmul cardiac se accelerează și mai mult

·      Tensiunea arterială crește

·      Respirația devine mai intensă

·      Fluxul de sânge către vagin crește și mai mult

·      Clitorisul devine extrem de sensibil

·      Testiculele se risică, în sus în scrot

·      Spasmele musculare pot să apară la picioare și mâini

·      Glandele secretă lichide pentru a face sexul mai ușor

·      Orgasm

Orgasmul este apogeul ciclului tău sexual. Se întâmplă atunci când mușchii se relaxează după o serie de contracții. De obicei durează doar câteva secunde, dar poate fi o etapă mai lungă pentru unele persoane și este cea mai intensă perioadă de plăcere.

O sa ai:

·      Contracții musculare ale vaginului

·      Contracții musculare la baza penisului

·      Ritm cardiac și respirație rapidă

·      Eliberarea bruscă, intensă a tensiunii sexuale

·      Erupție sexuală sau erupție cutanată pe piele

·      Senzație de euforie

După această fază, corpul tău începe să revină la normal. Endorfinele inundă sângele și simți fericire, căldură și uneori, nevoia de somn.

Unele femei sunt încă sensibile în această fază și pot fi stimulate către mai multe orgasme și plăcere, dar bărbații au nevoie de obicei de ceva timp pentru a relua ciclul plăcerii.

Nu toată lumea ajunge la orgasm de fiecare dată, iar orgasmul nu este doar un sentiment fizic de plăcere. Pe măsură ce creierul tău eliberează endorfine, obții și o stare mentală de beatitudine.

Sex și plăcere pentru bărbați

Excitarea pentru bărbați începe adesea cu o erecție și este un răspuns reflexiv la gânduri, fantezii și stimulare fizică. Plăcerea poate fi atât fizică, cât și emoțională. Sexul creează apropiere și afecțiune. Studiile arată că bărbații care fac sex cu femei se simt adesea responsabili pentru plăcerea ei sau pentru lipsa orgasmului. Bărbații tind să se simtă vinovați dacă nu există orgasm, ceea ce poate scădea stima de sine și poate afecta plăcerea generală în timpul sexului.

Sex și plăcere pentru femei

Doar aproximativ 50% dintre femei au în mod regulat orgasme în timpul sexului, comparativ cu 90% dintre bărbați. Multe femei sunt capabile să atingă orgasmul în timpul masturbării, dar găsesc orgasmele mai bune și mai satisfăcătoare atunci când provin din sexul penetrativ cu un partener.

Se spune uneori că orgasmele nu sunt importante pentru toate femeile, dar studiile arată că femeile care nu le au găsesc viața lor sexuală nesatisfăcătoare. Acest lucru sugerează că plăcerea contează pentru femei.

Deci, de ce au femeile atât de multe probleme în a atinge plăcerea în timpul sexului? Cea mai frecventă cauză nu este stimularea suficientă, dar se poate întâmpla și din cauza stresului, îngrijorării, modificărilor hormonale și a altor probleme care trebuie abordate în discuția cu un specialist.