Fractura de penis: în ce situaţii poate să apară şi cum se tratează

1 fractura penis jpg jpeg

Traumatism pe care care niciun bărbat nu şi-l doreşte, fractura de penis este însoţită de durere intensă. În acest caz, este nevoie de prezentarea de urgenţă la medic. Tratamentul este strict chirurgical.

Pentru a înţelege cum se produce acest tip de traumatism, este bine să trecem în revistă o scurtă anatomie a penisului. Organul sexual masculin are mai multe suprafeţe de ţesut erectil care are aspect spongios şi care se umple cu sânge în timpul erecţiei, ceea ce creşte rigiditatea penisului. În jurul acestui ţesut există o membrană numită tunica albuginea, care căptuşeşte organul, menţinându-l în forma şi poziţia normale. Fractura de penis se produce când această membrană se fisurează. Adesea, traumatismul se produce când penisul iese din vagin şi se loveşte de pubis. În acel moment, se aude o trosnitură, după care, la scurt timp, se formează un hematom, care produce dureri îngrozitoare.

Citeşte şi: Masturbarea: de ce e bine să o practici. Cum te poate scăpa de stres

Termenul fractură nu este chiar potrivit, întrucât nu este vorba practic de ruperea unui os. De altfel, la nivelul organului sexual masculin nu există oase. Se foloseşte totuşi pentru a descrie ruptura survenită la nivelul organului sexual masculin. Este un traumatism destul de rar, care se produce, în cele mai multe cazuri, în timpul activităţii sexuale intense. Au mai mare risc de a suferi o fractură de penis bărbaţii infideli, care au raporturi sexuale în locuri precum maşina sau liftul. Foarte rar, se poate produce, de exemplu, în timpul unei căzături pe gheaţă, când bărbatul are o erecţie.

Trebuie mers de urgenţă la medic

Fractura de penis impune prezentarea de urgenţă la medic. Este nevoie de intervenţie chirurgicală, pacientul revenindu-şi după aproape 24 de ore. Bărbatul poate suferi sechele şi este posibil ca penisul să scadă în lungime cu doi centimetri. Totodată, poate să apară şi o deviaţie a organului sexual. După intrevenţie, este nevoie de repaus sexual timp de 6 săptămâni. 

Citeşte şi: 9 beneficii surprinzătoare ale sexului