Ejaculare precoce? Iată cum poate fi rezolvată problema!

O neplăcere cu care mulţi bărbaţi se confruntă şi care este destul de supărătoare pentru viaţa intimă este ejacularea precoce.

image

Aproape 30% dintre bărbaţi se confruntă cu ejaculare precoce. Foto: Shutterstock

În loc de a lua medicamente pentru ejacularea precoce, care au şi efecte adverse, există câteva soluţii la care bărbaţii pot apela. Dacă nu se obţin rezultate, se recomandă consultul unui sexolog.

În general, este bine de ştiut că un stil de viaţă sănătos, care presupune o alimentaţie echilibrată şi evitarea exceselor precum alcoolul şi tutunul, poate avea un impact pozitiv inclusiv asupra vieţii sexuale. În plus, te pot ajuta următoarele!

Practică exerciţiile Kegel

Exercițiile Kegel pot fi făcute oricând și oriunde, atât de femei, cât şi de bărbaţi. Acestea sunt deosebit de importante pe măsură ce îmbătrânești, deoarece mușchii planşeului pelvin se slăbesc.

Goleşte-ţi vezica urinară înainte de a le practica. Apoi, strânge mușchii pelvieni ca și cum ai avea nevoie de a urina, dar nu poți găsi o toaletă. Ține contracțiile pentru câteva secunde și apoi eliberează. Repetă exercițiul de 10 până la 15 ori. Poți face asta zilnic, de trei ori pe zi.

Vezi şi: Vrei o viaţă sexuală mai bună? Trucul simplu la care poţi recurge

Foloseşte tehnicile stop and go şi/sau squeeze

Tehnica stop and go presupune încetarea oricărei mişcări înainte de ejaculare. Acest lucru permite coborârea nivelului de excitare, după care se reia actul sexual.  

Un alt truc este tehnica squeeze, care presupune ca bărbatul să îşi strângă cu putere vârful penisului în momentul apropierii orgasmului, pentru a amâna ejacularea.

Fă mişcare!

Stresul şi anxietatea sunt cauze importante ale ejaculării precoce. Prin practicarea unei activităţi fizice, te eliberezi de stările şi efectele pe care stresul şi anxietatea le au asupra corpului. Implicit viaţa sexuală are de câştigat prin practicarea mişcării.

Foloseşte prezervative care întârzie ejacularea

Ejacularea precoce este adesea legată de sensibilitatea glandului. Există prezervative speciale, care întârzie ejacularea. Acestea reduc sensibilitatea glandului și, prin urmare, intensitatea stimulării.