Ce nu ştiai despre lichidul seminal

Descrierea gustului spermei variază, dar în general, oamenii îl clasifică drept neutru cu ușoară tentă iute, sărată, dulce sau metalică, informează Medical News Today

1 sex oral jpg jpeg

Foto: Shutterstock

De ce are gust?

Acest gust, diferit de la caz la caz, este dat de modul în care diferite fluide și subtanțe chimice se combină pentru a forma lichidul seminal. Procesul acesta începe în epididim, un organ alungit, alcătuit din unirea canalelor eferente ale testiculelor, unde sperma se maturizează. În timpul procesului de stocare, ampula (o porțiune anatomică aflată înaintea canalelor de ejaculare) în care se află stocată sperma produce un antioxidant puternic, numit ergotioneină. Acest antioxidant este sintetizat în mod natural de ciuperci, rolul fiind acela de a proteja celulele. Din acest motiv, sperma poate împrumuta un gust și un miros similar ciupercilor proaspete. Tot ampula în care se stochează sperma generează fructoză, un anume tip de zahăr care are rolul specific de a hrăni celulele spermale. Aceasta fructoză conferă gustul dulce.

Când se produce ejacularea, corpul adaugă fluide din glanda prostatică și vezica seminală, care înseamnă o serie de substanțe chimice precum aminoacizi, acid citric, fosfor, postasiu. Se știe faptul că glanda prostatică adaugă mai ales acid citric, dar și zinc, calciu, sodiu, potasiu și diferite enzime.

Din cauza acestor substanțe, gustul și mirosul spermei variază, fiindcă sunt adugate în proporții diferite de la persoana la persoană, însă, în general, gustul spermei poate fi:

-        iute sau sărat, din cauza faptului să este alcalină

-        dulce de la fructoză

-        metalic din cauza mineralelor și vitaminelor conținute

Mâncarea poate schimba gustul spermei

Dacă un anume fel de mâncare schimbă mirosul general al corpului nostru, cel mai probabil, îl va schimba și pe cel al spermei. Brocoli este un astfel de aliment, la fel conopida și sparanghelul.

În prvința stării de sănătate, se pare că există consecințe ale bolilor asupra gustului spermei, informează Medical News Today.  Astfel, persoanele cu diabet au sperma mai dulce. În general, o sănătate afectată schimbă și gustul spermei, care nu mai poate fi încadrat în categoriile descrise anterior. Dependența de alcool și de fumat, dar și probleme de sănătate precum infecțiile respiratorii, afecțiuni care necesită tratamente inclusiv radioterapie și antibiotic, traiul într-un mediu toxic și expunerea la pesticide, toate dau un gust alterat spermei.

Citește și Tu știi să te ferești de caniculă?