Trucuri pentru a scăpa de mirosul neplăcut al gurii

1 2 jpg jpeg

Igiena defectuoasă a cavităţii bucale, consumul unor alimente (ceapă, usturoi, dulciurile în exces, carnea şi produsele lactate -prin persistenţa resturilor în cavitatea bucală sub acţiunea florei microbiene locale se formează compuşi cu sulf-, fumatul (mirosul de nicotină şi afectarea gingivală), alcoolul, cafeaua şi uleiurile (deshidratează mucoasa cavităţii bucale) pot duce în timp la apariţia mirosul neplăcut al gurii.

Trucuri pentru a scăpa de mirosul neplăcut al gurii: pătrunjel şi coriandru

Pătrunjelul verde, dar mai ales coriandrul verde, mestecat pe stomacul gol, pe o perioadă mai lungă, va da rezultate incredibile. Coriandrul este cunoscut ca deodorant natural pentru organism.

De asemenea, salvia este excelentă pentru îndepărtarea mirosului neplăcut din gură. Răzuirea limbii este un alt remediu simplu şi eficient.

Oricum, mare atenţie la alimentaţie şi la problemele de stomac. Cele mai multe cazuri de respiraţie urât mirositoare vin din cauza unei alimentaţii necorespunzătoare, din cauza fumatului şi a consumului de alimente cu ingrediente toxice.

Trucuri pentru a scăpa de mirosul neplăcut al gurii: apă de gură din uleiuri esenţiale

O altă soluţie naturală eficientă este apa de gură, pe care o poţi prepara din amestecul de uleiuri esenţiale, cu apă şi puţin alcool. Astfel, vei obţine o apă de gură natural, pe care o poţi folosi în fiecare zi.

La prepararea apei de gură poţi folosi 10 picături de ulei esenţial de eucalipt, 10 picături de ulei esenţial de portocale, 50 ml de apă şi o linguriţă de alcool. Amesteci bine şi pui lichidul într-o sticluţă. Îţi clăteşti gura ori de câte ori simţi nevoia.

Trucuri pentru a scăpa de mirosul neplăcut al gurii: legumele curăţă cavitatea bucală

Consumă cât mai des legume precum fasolea, lintele, varza, soia, pentru că au un conţinut ridicat de fibre. Acestea sunt recunoscute pentru că ajută tranzitul intestinal, reglează aciditatea de la nivelul cavităţii bucale şi stimulează secreţia salivară. Astfel, nu se mai formează un mediu favorabil dezvoltării bacteriilor, responsabile pentru mirosul urât al respiraţiei.

Propolisul are efect antibacterian

În peste 90% din cazuri, mirosul neplăcut al gurii este cauzat de bacterii, care se înmulţesc necontrolat. Pentru a opri acest lucru, utiliează şi propolisul.

Ţine în gură o bucată mică de propolis, până se dizolvă. Poţi apela şi la apa de gură cu propolis, de mare ajutor în menţinerea igienei orale. Peste 3 linguri de tinctură torni un pahar cu apă rece şi amesteci bine. Îţi clăteşti gura de 4-5 ori pe zi, mai ales după mese.

Mănâncă fructe proaspete

Şi când urmezi un tratament medicamentos poate apărea halena, din cauza uscării gurii. În această situaţie, este recomandat să mânânci fructe care stimulează producţia de salivă, precum citricele, dar şi merele şi perele.

Şi fructele proaspete, consumate în fiecare zi, după ce ai luat masa, ajută la curăţarea danturii, mai ales că nu ai tot timpul posibilitatea să te speli pe dinţi: când iei masa în oraş sau când eşti la serviciu.

Trucuri rapide pentru a scăpa de mirosul neplăcut al gurii

Periază-te după fiecare masă - Nu e deloc comod să porţi peste tot periuţa de dinţi, fie că ieşi în oraş la o masă, fie că eşti la serviciu. Dar e cea mai sigură metodă de a întreţine sănătaeta dinţilor şi prospeţimea respiraţiei. Nu te păcăli cu gumele de mestecat. Fac mai mult rău decât bine!

Primul lucru dimineaţa, spală-te pe dinţi! - Nu bea nici un strop de apă sau cafea, când te trezeşti. Mai întâi spală-ţi dinţii şi limba, pentru a înlătura toxinele acumulate în cavitatea bucală în timpul somnului.

Mănâncă un măr - Acest fruct ajută la curăţarea gurii, alungând majoritatea bacteriilor care provoacă halena.

Fă gargară - Pentru asta poţi folosi fie apă cu zeamă de lămâie, fie diversele produse speciale, din farmacii.