Ce nu ştiai despre uleiul de ricin

1 2 jpg jpeg

Calmează durerile

Proprietăţile antiinflamatoare ale uleiului de ricin îl recomandă cu succes pentru ameliorarea durerilor date de artrită. Tot ce trebuie să faci este să masezi zona dureroasă şi să aplici o compresă caldă cu ulei de ricin.

Durerile cauzate de sciatică se ameliorează dacă zona dureroasă se masează cu ulei de ricin, iar apoi se va acoperi cu un prosop încălzit, 20 min.

Efect laxativ şi purgativ

Rezolvă neplăcerile constipaţiei luând 1–2 linguri’e de ulei de ricin, dimineaţa, pe stomacul gol. Efectul se instalează în maximum 2 ore. La recomandarea medicului, se poate recomanda şi pentru efectul purgativ.

Pentru eliminarea paraziţilor intestinali, uleiul de ricin are efecte spectaculoase, mai ales dacă se ia în combinaţie cu seminţe crude de dovleac, dimineaţa, pe stomacul gol.

Citeşte şi: Cele mai puternice ceaiuri laxative

Antialergic natural

Uleiul de ricin ajută mult la ameliorarea simptomelor date de alergii. Se consumă doar câteva picături pe zi, mai ales în caz de alergii respiratorii.

Bun pentru păr

Părul, unghiile şi pielea sunt cei mai vizibili beneficiari ai uleiului de ricin. Uleiul de ricin e foarte bogat în acizi graşi Omega-6, fapt care-l recomandă pentru tratarea problemelor de piele, păr şi unghii.

Pentru regenerarea rapidă a părului şi întărirea rădăcinii, se aplică ulei de ricin ca atare sau în combinaţie cu ulei de măsline, zeamă de lămâie şi gălbenuş. Masca se ţine câteva ore, iar apoi părul se spală. Procedura se repetă de 3 ori pe săptămână.

Pentru îndepărtarea mătreţii un remediu bun este masajul scalpului cu ulei de ricin, încălzit 5 secunde. După masaj, se acoperă părul cu o cască, lăsându-se să acţioneze peste noapte. Întăreşte unghiile Uleiul de ricin e recomandat în tratarea unghiilor casante. Aplică-l, pur şi simplu, pe mâini, în fiecare seară, înainte de culcare şi pune nişte mănuşi de bumbac, ca să nu murdăreşti aşternutul. Unghiile nu se vor mai rupe aşa de uşor.

2 jpg jpeg

Tratează acneea moderată şi elimină negii

Problemele tenului afectat de vântul rece, frigul extrem sau de expunerea prelungită la soare se atenuează în urma aplicării pe faţă, gât şi decolteu a unui amestec din proporţii egale de ulei de ricin şi ulei de cocos. Se lasă să acţioneze 30 de minute. Are un efect de calmare şi hidratează zona afectată. În loc de ulei de cocos se poate folosi un gălbenuş.

Când îţi aplici masca, nu evita zona buzelor, pentru că şi ele vor beneficia de pe urma tratamentului de hidratare intensiv.

Acneea moderată se tratează tot cu ulei de ricin. Stai cu capul deasupra unui vas cu apă fiartă sau ceai de tei, pentru a-ţi dilata porii, apoi aplică ulei de ricin. Dimineaţa, clăteşte cu apă caldă şi repetă acest ritual în fiecare seară.

Negii pot fi îndepărtaţi dacă, peste ei, se aplică în fiecare zi un amestec de ulei de ricin cu bicarbonat de sodiu.

Estompează cicatricile

Uleiul de ricin reduce sensibil vizibilitatea cicatricilor. Pielea crăpată de pe călcâie dispare în urma aplicării unui strat de ulei de ricin, peste care s-au pus şosete. Uleiul de ricin aplicat pe gene seara, după demachiere, le lungeşte şi le îndeseşte. Acelaşi tratament aplică-l dacă vrei sprâncene mai dese.

Hidratant pentru ten

Cearcănele pot fi înlăturate dacă aplici puţin de produs peste ele şi laşi să acţioneze peste noapte. Uleiul de ricin atenuează ridurile fine şi are efect hidratant. Stimulează producţia de colagen şi elastină din piele, iar acest lucru are ca efect estomparea semnelor de trecere a timpului.

Pentru tenul uscat, este utilă masca din o parte ulei de ricin şi 3 părţi ulei de susan, aplicată pe faţă, gât şi decolteu face minuni.

Pentru tenul normal este recomandată o mască din o parte ulei de ricin şi 3 părţi ulei de struguri, aplicată pe faţă, gât şi decolteu.

Pentru tenul mixt se recomandă aplicarea unui amestec obţinut din proporţii egale de ulei de ricin şi ulei de migdale, în locul cremei obişnuite. Remediul estompează ridurile din jurul gurii şi ochilor.

Aplicat în cantităţi mari, uleiul de ricin nu e recomandat spre uz intern femeilor însărcinate, pentru că produce contracţii ale uterului.