6 beneficii ale uleiului de ricin

1 2 jpg jpeg

Laxativ natural

Probabil că una dintre cele mai cunoscute utilizări ale uleiului de ricin este în constipaţie, deoarece curăţă intestinele eficient. Dacă te confrunţi cu această problemă, ia o linguriţă cu ulei de ricin înainte de micul dejun.

Vindecă rănile

Uleiul de ricin grăbeşte cicatrizarea rănilor, stimulează formarea de ţesut nou şi previne infecţiile. O bucată de tifon se îmbibă în ulei de ricin şi se pune pe rană. Se lipeşte deasupra încă o bucată de tifon curat cu leucoplast şi se ţine bandajul peste noapte.

Reduce efectele acneei

Uleiul de ricin are proprietăţi antiinflamatoare şi antimicrobiene, aşa că poate fi de ajutor în cazul acneei. Se spală faţa cu apă călduţă, se pune o linguriţă cu ulei de ricin pe un prosop umezit în prealabil cu apă caldă şi se şerge uşor zona afectată de coşuri. Se lasă peste noapte, iar dimineaţa se curăţă faţa cu demachiant.

Hidratează pielea uscată

Dacă ai pielea uscată pe mâini, pe coate sau pe călcâie, amestecă într-o linguriţă câteva picături de ulei de ricin cu puţin ulei de măsline şi masează bine înainte de culcare. Lasă să acţioneze peste noapte.

Menţine scalpul sănătos

Dacă ai mătreaţă şi mâncărimi, un masaj cu ulei de ricin te apoate ajuta să scapi de ele. În plus, ajută părul uscat să îşi recapate vitalitatea. Încălzeşte o lingură cu ulei de ricin şi două linguri cu ulei de cocos şi masează-ţi scalpul şi părul cu acest amestec. Acoperă-ţi capul cu un prosop şi stai aşa timp de 30 de minute, apoi spală-te cu şampon.

Albeşte dinţii

Uleiul de ricin are proprietăţi antifungice şi utilizarea lui ajută la menţinerea sănătăţii bucale şi la albirea dinţilor. Dimineaţa, după ce te trezeşti, ia o lingură cu ulei de ricin, fără să-l înghiţi. Plimbă uleiul prin gură timp de 20 de minute, apoi clăteşte cu apă caldă şi spală-te pe dinţi.