Acest remediu poate să scadă colesterolul!

Unele uleiuri din semințe pot acționa ca un antidot pentru mai multe afecțiuni, având un rol activ în prelungirea vieții.

Colesterolul este o componentă vitală a oricărei structuri celulare pe care corpul se bazează foarte mult pentru buna funcționare a creierului și a nervilor.

image

Cocăzele sunt considerate super-fructe datorită puterilor antioxidante. Foto: Shutterstock

Însă, când circulă în sânge la niveluri ridicate, pot apărea probleme. În timp, moleculele grase se conglomerează pe suprafața arterelor, producând un strat subțire de placă. Cu excepția cazului în care se adoptă o intervenție alimentară adecvată, aceasta poate crea premisele pentru atac de cord și accident vascular cerebral și, la rândul său, poate scurta durata de viață.

În 2021, un studiu publicat în revista medicală Molecules și-a propus să determine efectele extractului de coacăze negre asupra nivelului lipidelor serice ale femeilor tinere sănătoase, scrie Express.

Autorii au remarcat că nu a existat niciun efect advers după patru zile de aport de extract de coacăze negre, dar nivelurile totale de colesterol seric au fost scăzute după 29 de zile de aport zilnic.

În plus, cercetătorii au observat că nivelurile de lipoproteine cu densitate foarte scăzută au fost semnificativ scăzute, iar colesterolul LDL a arătat, de asemenea, o tendință de scădere.

Multe părți ale fructului de coacăze negre, inclusiv uleiul din semințe, s-au dovedit eficiente în susținerea imunității și reducerea inflamației.

Farmacistul Mike Wakeman, citat de Express sugerează că administrarea de suplimente care conțin coacăze negre ar putea oferi energie și imunitate și ar putea arde grăsimile după o administrare de șapte zile.

El a explicat: „Pe măsură ce îmbătrânim, arterele devin rigide și congestionate, ceea ce duce la dereglarea fluxului sanguin și la modificări care sunt frecvent asociate cu dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Circulația sănătoasă este cheia longevității și esențială pentru funcționarea organelor vitale. Coacăzele negre sunt apreciate pentru efectul lor asupra circulației și stimulează sănătatea și funcția sistemului cardiovascular. Ele lărgesc vasele de sânge, reduc tensiunea arterială la adulții hipertensivi și pot inversa consecințele îmbătrânirii asupra arterelor cu zece ani.”

Deși aceste calități sunt impresionante, poate fi necesară prudență atunci când iei extracte de coacăze negre împreună cu alte medicamente deoarece, alaturi de medicamentele utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale pot duce la o scădere prea mare a tensiunii arteriale.

Citește și Respirație urât mirositoare? Poate fi o infecție cronică!