Motivul medical pentru care Putin ar fi lansat invazia Ucrainei

O analiză recentă a serviciilor de informaţii occidentale arată că megalomania indusă de medicamentele pentru cancer pe care Putin le ia ar fi fost un factor în decizia lui de a ataca Ucraina.

image

Potrivit informațiilor unui înalt oficial spion danez, decizia șefului Kremlinului de a lansa acest război criminal ar avea o legătură cu tratamentul hormonal împotriva cancerului, informează Daily Mail.

„Iluziile de grandoare sunt unul dintre efectele secundare cunoscute ale tipului de tratament hormonal pe care îl lua”, potrivit şefului departamentului de analiză al Rusiei din cadrul Serviciului danez de informaţii al Apărării, al cărui nume fictiv este Joakim. Acesta a mai adăugat: „Nu este ceva ce pot spune cu certitudine, dar cred că i-a afectat deciziile atunci când a lansat războiul din Ucraina. Cea mai mare incertitudine cu privire la Putin a fost sănătatea sa sau cineva care l-a înlăturat din cauza sănătății sale șubrede”.

Conform unui înalt ofiţer de informaţii danez, „iluziile de grandoare” şi faţa „în formă de lună” a lui Putin au apărut la începutul anului 2022, ca semne ale efectelor adverse ale tratamentului secundar pentru această boală.

„Nu pot spune. cu siguranță, dar cred că i-a afectat deciziile când a început războiul în Ucraina”, a spus Joakim citat de The Mirror într-un articol din 31 decembrie 2022.

Vezi şi: Care este boala de care ar suferi Vladimir Putin

Va mai rămâne la putere încă cinci ani?

Se speculează, de asemenea, şi cât va mai rămâne Vladimir Putin la putere. Analiza recentă arată că Putin nu ar fi în fază teminală, ceea ce îi va putea permite să mai rămână la conducerea Rusiei. Potrivit lui Joakim, este puțin probabil ca Vladimir Putin să moară din cauza bolii de care suferă.

Conform serviciilor de informații daneze, este chiar „probabil” ca Putin să rămână la putere încă cinci ani, relatează The Mirror.

De altfel, liderul de la Kremlin este însoţit de medici specializaţi în tratamentul cancerului (oncologi), inclusiv în cancer tiroidian, boala de care preşedintele rus ar suferi. 

Vezi şi: Cancerul de tiroidă: cum se manifestă şi cine este mai expus