Lucruri jenante pe care nu trebuie să le ascunzi medicului tău

Este firesc să te simți puțin indimidat să dai detalii despre corpul tău, dar medicul trebuie să îți știe simptomele pentru a te putea ajuta.

Iată o listă de lucruri jenante pe care nu trebuie să le ascuzi medicului, alcătuită de Grater Living.

Urinezi puțin când râzi sau strănuți

Acest tip de incontinență urinară, numită incontinență de efort, este cel mai frecvent la femei. Se întâmplă atunci când mușchii planșeului pelvin nu mai pot susține în mod corespunzător vezica urinară.

1 tip la doctor shutterstock 9662026 jpg jpeg

Profită de fiecare consultație pentru a vorbi sincer cu medicul tău. Foto: Shutterstock

Când ai o scurgere bruscă în timpul tusei, strănutului, râzi sau faci exerciții fizice, vezica urinară scade și împinge vaginul, dar mușchii care închid uretra nu se strâng suficient de repede.

Deși acest lucru este obișnuit dacă ai născut recent sau ai luat în greutate, este cu siguranță un subiect de discutat cu medicul. El sau ea va dori să se asigure că nu aveți o infecție a tractului urinar și poate recomanda tratament sau strategii pentru a ajuta.

Strategia ar putea include exerciții pentru mușchii planșeului pelvin, numite Kegels, care vă pot întări sfincterul urinar sau examinarea stilului de viață pentru a identifica ce anume ar putea exacerba afecțiunea. Este puțin probabil să afie nevoie de o intervenție chirurgicală, dar există opțiuni chirurgicale.

Am respirația urât mirositoare

Dacă practicați o bună igienă dentară, inclusiv periajul, folosirea aței dentare și utilizarea unei ape de gură antibacteriene, și încă aveți respirația urât mirositoare persistentă, acesta este cu siguranță un subiect de discutat cu medicul dumneavoastră. Respirația urât mirositoare, numită halitoză, nu poartă doar un stigmat social; poate indica o varietate de alte afecțiuni medicale, inclusiv boli ale gingiilor, infecție cu a gurii, diabet, probleme hepatice sau renale și multe altele. De asemenea, s-ar putea să vă confruntați cu halitoză din cauza gurii uscate, care poate fi un efect secundar al diferitelor medicamente.

Medicamentul sau tratamentul este prea scump pentru mine

Nimănui nu-i place să recunoască când nu își poate permite ceva, dar aceasta este o problemă din ce în ce mai frecventă. Așadar, spune-I medicului de limitările tale financiare. Este posibil să existe o alternativă la investigațiile recomandate, sau să te înscrie într-un studiu clinic și să beneficiezi de tratamente gratuite.

Am observat sânge în scaun

Este foarte important să nu ascunzi astfel de detalii, fiindcă evitarea acestei discuții ar putea fi foarte periculoasă. Deoarece sângerarea rectală are atât de multe cauze, unele de banale, altele foarte periculoase, precum cancerul, este importantă atenția deosebită la tipul, severitatea și durata simptomelor manifestate. Acești factori determină tipul de asistență medicală de care este nevoie, iar emdicul trebuie să fie informat legat de prezența acestui simptom care ajută la diagnosticarea precoce.

Citește și Cancerul de sân. Ce metode de prevenție există