Tratamentul pe care îl urmează Vladimir Putin. Boala cu care se confruntă, analizată de medicul Tudor Ciuhodaru

putin93 jpg

Vladimir Putin a afișat, ieri, de Ziua Victoriei  o imagine total schimbată și îmbătrânită. După ce a analizat imaginile, medicul Tudor Ciuhodaru are convingerea că liderul de la Kremlin se luptă cu o boală gravă și că urmează un tratament cu glucocorticoizi.

„Mă uitam la imaginile din martie, de când era pe stadion. Într-o lună și jumătate aspectul feței este altfel, pare îmbătrânit, stresat, rotund, acea adipozitate și imagine în lună plină care ar putea să sugereze un exces de glucocorticoizi”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru la Antena3.

„Dacă vorbim despre o afecțiune osteoarticulară, mai ales de cauză autoimună, în aceste afecțiuni se administrează astfel de medicamente. În acest context fața este deformată, se atrofiază pielea, inclusiv la nivelul feței și se văd mai bine vasele, așa că un astfel de pacient, mai ales când apare în public, ar putea să aibă nevoie de machiaj. Apar dureri importante mai ales din cauza osteopeniei și osteoporozei la nivelul coloanei vertebrale. Aceste dureri pot să se întâlnească și la nivelul oaselor lungi, inclusiv acolo unde vedeți că este acoperit cu păturica”, a mai spus Ciuhodaru.

Primele simptome ale bolii sunt:

  • durerea, în special la nivelul mâinilor, soldurilor, genunchilor sau câteodată la nivelul coloanei vertebrala.
  • rigiditatea, care durează mai puțin de o oră , apare dimineața la trezire sau după repaus prelungit.
  • limitarea miscarilor articulare
  • deformari articulare, apar în stadiile tardive ale bolii.

Experții urmăresc cu atenție aparițiile publice ale lui Vladimir Putin pentru a descoperi semnele suplimentare care să trădeze o problemă de sănătate, pe fondul zvonurilor atribuite unui insider de la Kremlin care spune că președintele rus urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale și că suferă de cancer.

Cu toate astea, nu a existat nicio confirmare oficială despre problemele lui Putin - Kremlinul nu a comentat aceste dovezi  nici pentru a le confirma, nici pentru a le infirma - dar imaginile recente care îl arată tremurâd, agitat și cu fața umflată au alimentat speculațiile că președintele rus poate suferi de o afecțiune gravă, cum ar fi  demența, Parkinson , cancer etc

„Putin arată foarte diferit, nu este sănătos”,  spune  Anders Åslund, autorul cărții Russia's Crony Capitalism , pentru The Independent.