La ce alimente a renunţat Dragoş Pătraru. „Sunt dezastru pentru sănătate”

image

Jurnalistul Dragoş Pătraru, popular mai ales pentru emisiunea Starea Naţiei, este cunoscut şi pentru lupta sa cu kilogramele, din care a ieşit învingător.

Dragoş Pătraru a reuşit să alăbească 30 de kilograme. În momentul în care atinsese greutatea de 122 de kilograme, a decis că este momentul să îşi schimbe complet stilul de viaţă.

În vârstă de 45 de ani, jurnalistul este preocupat să aibă un stil de viaţă cât mai sănătos, iar pentru acest lucru a anunţat că a renunţat să mai consume unele alimente. Înainte de acest lucru, jurnalistul s-a documentat în legătură cu modul în care funcţionează digestia şi cum procesează organismul alimentele şi băuturile ingerate.

Vezi şi: Cum a slăbit Răzvan Popescu: „Nu mai aveam răbdare să-i ascult pe nutriționiști”

Zahărul şi carnea, pe lista neagră

În opinia lui Dragoş Pătraru, alimentele nocive pentru organism sunt cele procesate, printre care şi cele care conţin carne, precum şi făinoasele şi dulciurile.

Zahărul, în orice formă. Tot ce înseamnă procesat, carnea cu totul. Tot ce înseamnă orez alb, făină albă, produsele de patiserie. Orezul alb e doar energia din bobul de orez, e carbohidratul simplu. Nu mai mâncați covrigi, astea sunt dezastru pentru sănătate, tot ce înseamnă fresh, nu mai beți fresh-uri, mănâncă portocala întreagă”, a mărturisit jurnalistul în podacastul lui Cătălin Măruță.

Mai mult, şi familia sa i-a adoptat unele obiceiuri.

„La carne am renunțat de trei ani, dar nici soția mea și fiica nu mai consumă. Mâncăm pește din când în când. Eu nu credeam că nu pot să mă simt atât de bine. Mie-mi plăcea carnea foarte mult, dar eu sunt mult mai bine acum, inclusiv cu analizele. Carnea pe termen lung este toxică pentru organism” a declarat Pătraru.

Jurnalistul mai spune că fresh-ul de fructe, care este consumat de tot mai multe persoane, ar trebui să fie evitat, în favoarea fructului ca atare:

„Fibrele din fruct împiedică absorbția zahărului și odată ajunsă în fresh nu mai are nicio barieră, mănânci două tone de zahăr. Laptele dulce este la fel, cea mai mare nenorocire. După ce le scoți pe astea, slăbești 30 de kilograme.”, a spus jurnalistul.

Vezi şi: La ce să fii atent dacă vrei să slăbeşti. Secrete dezvăluite de dr. Mihaela Bilic