Cum se ţine dieta cu care Cătălin Crişan a slăbit peste 30 de kilograme

Dieta lui Cătălin Crişan este recomandată celor care vor să slăbească peste 15 kilograme şi este indicat să fie ţinută după consultarea unui medic.

image

Cătălin Crişan a apelat la această dietă după ce se îngrăşase destul de mult: ajunsese la 104 kilograme. Foto: Facebook

Artistul a mărturisit că a consultat un medic, care i-a recomandat-o, însă fiecare persoană este diferită, inclusiv când vine vorba de problemele de sănătate, de aceea este nevoie de o abordare individualizată.

În timpul dietei, Cătălin Crişan a spus că a mâncat de cinci ori pe zi, din trei în trei ore. După ce a reuşit să slăbească peste 30 de kilograme, a renunţat la dulciuri şi la făinoase, ceea ce îl ajută să îşi menţină greutatea pe termen lung.

Principalele reguli ale dietei sunt:

– Se iau cinci mese pe zi, din trei în trei ore. Nu se sare peste mese.

– Nu se mănâncă între mese.

 – Nu se mănâncă altceva în afară de alimentele specificate în regim.

– Se consumă 3 litri de lichide pe zi – apă, ceai, cafea. Sunt interzise sucurile.

– Nu se mănâncă după ora 20.00.

– Se găteşte fără ulei.

Dieta Cătălin Crişan presupune 6 etape

Prima etapă, două săptămâni

Se consumă: carne, peşte, organe, mezeluri, în orice cantitate, brânzeturi fermentate în limita a 100 de grame pe zi, un ou pe zi. Sunt permise condimentele, mai puţin hrean, ceapă, usturoi. Sunt interzise zahărul şi mierea.

Etapa a doua, nouă zile

În primele trei zile se consumă fructe crude sau gătite în limita a 500 de grame pe zi, legume crude sau gătite în orice cantitate şi lactate proaspete în limita a 400 de grame pe zi – lapte, chefir, caş, lapte bătut, brânză de vaci. În dieta lui Cătălin Crişan sunt interzise: strugurii, perele, prunele, smochinele, stafidele, nucile, seminţele, cartofii, porumbul, fasolea uscată. În următoarele şase zile se consumă carne, mezeluri şi ouă în orice cantitate.

Etapa a treia, 12 zile

În primele zile se consumă două ouă pe zi şi 100 de grame de brânzeturi nefermentate. Două din mese vor consta în legume verzi, în orice cantitate – spanac, urzici, castraveţi, varză, broccoli, etc. În următoarele trei zile se mănâncă ouă, mezeluri şi carne în orice cantitate. Urmează trei zile de fructe şi legume – fructe în limita a 500 grame pe zi, legume fără restricţii şi lactate, maxim 500 de grame pe zi. În ultimele trei zile din dieta lui Cătălin Crişan se mănâncă din nou carne, mezeluri şi ouă, fără limite.

Etapa a patra, 13 zile

În primele două zile se mănâncă fructe, 500 de grame pe zi, legume fără restricţie şi lactate, maxim 500 de grame pe zi. Următoarele trei zile sunt cele de carne – carne şi mezeluri în orice cantitate. La una din mese se mănâncă o salată verde. Urmează două zile de fructe şi legume. Apoi o zi de lactate proaspete, maxim 500 de grame. Două zile de fucte şi legume. Trei zile carne şi mezeluri.

Etapa a cincea, opt zile

În primele două zile se mănâncă fructe şi legume. Următoarea zi se mănâncă lactate proaspete. Urmează două zile de fructe şi legume. Şi trei zile de carne slabă şi mezeluri.

Etapa a șasea, zece zile

În primele două zile se mănâncă lactate, maxim 400 de grame pe zi, fructe, maxim 500 de grame pe zi şi legume fără limită de cantitate. Urmează opt zile în care se alternează câte o zi de fructe şi legume cu o zi de carne, mezeluri şi ouă.

Vezi şi: Cum a slăbit Răzvan Popescu: „Nu mai aveam răbdare să-i ascult pe nutriționiști”