Irina Loghin: cum se menține sănătoasă la 84 de ani

Îndrăgita interpretă de muzică populară, Irina Loghin pare a fi descoperit secretul tinereţii.

image

Irina Loghin arată bine şi se simte bine. Foto: Adevarul

La 84 de ani, Irina Loghin nu numai că arată foarte bine, dar are şi o bună condiţie fizică. Pentru ea, alimentaţia contează mult şi este foarte atentă ce consumă. Nu este adepta tratamentelor estetice, bazându-se mai mult pe tratamente naturiste şi pe un stil de viaţă sănătos. Artista a mărturisit că nu a apelat niciodată la medicii esteticieni pentru a face ajustări la nivelul feţei sau al trupului.

Îşi începe ziua cu cătină

„Totul vine de la alimentaţie. Eu în fiecare dimineaţă beau un ceai de cătină. O dau prin blender, o strecor şi beau un pahar de cătină şi acum m-am învăţat cu el. Cătina este cea mai bună. Ca să arăţi bine, trebuie să fii frumos şi sănătos. Sportul şi alimentaţia contează enorm. Fac sport încă de tânără, alerg câţiva kilometri buni în fiecare zi. Nu este uşor, dar aşa mă menţin”, a declarat Irina Loghin în cadrul emisiunii Vorbeşte Lumea de la Pro TV.

A renunţat la carne

Nu mănânc carne de 50 de ani. Mă simt foarte bine cu alimentaţia pe care o folosesc, şi aş dori să învăţaţi să mâncaţi aşa cum trebuie. Astea sunt încercate pe mine. Mie carnea nu mi-a plăcut niciodată, nici de copil. Regimul alimentar a contat foarte mult şi mişcarea. Nu pot să spun că la 84 de ani ai mei fac pe zmeul şi zbor, câteodată mă mai trezesc ca funia în sac. E lege, în fiecare zi fac mişcare. Am orele când ies: o oră jumătate-două', a mărturisit Irina Loghin la emisiunea Legendele cu Dan Negru.

image

Irina Loghin nu a apelat niciodată la chirurgia estetică. Foto: Facebook

Îndrăgita cântăreaţă a mai declarat că rar mănâncă peşte, în schimb consumă foarte multe seminţe. Primăvara, profită de leurdă: „Cum începe leurda de primăvara, mergeţi la leurdă, dar fluidizează sângele, o salată de leurdă cu lămâie şi puţin ulei de măsline, laşi orice”, a mai declarat artista.

Doctorii s-au mirat de analizele sale

În 2020, Irina Loghin a făcut COVID-19, dar nu a avut niciun simptom. Cu toate acestea, a fost internată la Institutul Matei Balş din Bucureşti, la fel ca şi soţul şi fiul său. Artistei nu i-au dispărut nici gustul, nici mirosul şi nici pofta de mâncare. Atunci, Irina Loghin a mărturisit că analizele de sânge şi radiografia pulmonară i-au ieşit bine şi că doctorii s-au mirat, dată fiind vârsta sa înaintată.

Vezi şi: Care este secretul tinereții lui Tom Cruise?