Care este secretul tinereții lui Tom Cruise?

Tom Cruise arată și se bucură de o formă fizică pe care și-ar dori să o aibă mulți bărbați cu mult mai tineri. Care este secretul tinereții lui Tom Cruise, răspund experți în sănătate și condiție fizică, citați de The Canadian.

„Nu este obișnuit să întâlnești astfel de oameni, dar nu este o misiune imposibilă.” spune Xavi Paires, antrenor de sănătate, obiceiuri sănătoaase și slăbire, care amintește de alte cazuri celebre din industrie, precum al lui Sylvester Stallone (75 de ani). ), Arnold Schwarzenegger (74), Jean-Claude Van Damme (61) sau Keanu Reeves (57). „Sunt oameni care au avut întotdeauna grijă de ei înșiși. Cruise a depus toată viața efort pentru a avea grijă de starea sa fizică și psihică cu o rutină de exerciții fizice, activitate fizică, o alimentație bună și cu siguranță reguli bine definite de somn și odihnă”, spune Xavi Paires.

Tom Cruise, avion privat  sursa   Shutterstock jpg

Deși are 60 de ani, Tom Cruise arată cu 20 de ani mai tânăr. Foto: Shutterstock

„Îmi plac caiacul de mare, speologia, scrima, alergarea pe banda de alergare, greutățile, alpinismul, drumețiile… cât mai multe activități diferite”, spunea Cruise, iar antrenorul Xavi Paires spune că la aceste lucruri nu se ajunge de la o zi la alta.

„ În ceea ce privește procentele de mușchi și grăsime, Cruise arată destul de musculos, este foarte puternic, arată definit. Acest lucru se datorează în principal antrenamentului de forță, cu greutăți sau cu propria greutate corporală. Cel puțin trei sau patru zile pe săptămână. Ar trebui combinate și cu munca de tip cardio, pentru a câștiga rezistență”.

În reviste precum „Men’s Health”, Cruise a explicat că face kickboxing în sală oriunde merge și rostogoliri, combinate cu alergare și sprinturi în aer liber. „Îmi place caiacul de mare, speologia, scrima, alergatul pe bandă de alergare, greutățile, cățăratul pe stânci, drumeții & mldr; cât de multe activități diferite pot”, a mărturisit el într-un interviu din 2018.

De altfel, Cruise vorbește în public doar despre pregătirea sa fizică și promovarea filmelor sale, viața lui privată este un mister. Cruise este singur din 2012, când a divorțat de a treia sa soție, Katie Holmes, mama singurei sale fiice naturale, Suri. Se spune că prima lui soție, Mimi Rogers, a fost cea care l-a prezentat  Bisericii Scientologice, secta care l-a costat divorțul de a doua soție, Nicole Kidman, cu care a adoptat doi copii. Astăzi, el ocupă locul al doilea în organizație, după David Miscavige, „salvatorul lumii libere”, și susține că această credință i-a vindecat dislexia.

Scientologia, pe de altă parte, nu are nimic de-a face cu tinerețea sa vizibilă. „Pe fața lui, cei 60 de ani sunt puțin vizibili”, spune Pairés.

Al doilea cel mai bogat actor din lume, Potrivit „Forbes”, care și-a estimat averea la 570 de milioane de dolari în 2020, nu a încheiat niciun pact cu diavolul, ci folosește injecții cu botox și acid hialuronic,de mai bine de 10 ani.

Însă mușchii și condiția fizică sunt rezultatul muncii și al dietei stricte care l-au menținut în „topul” actorilor cel mai bine plătiți și mai influenți de la Hollywood.

15 gustări și 1 bucătar personal

În loc de clasicele trei mese pe zi, „Ultimul Samurai” urmează o dietă de 15 „gustări” care includ merișoare și nuci organice și fructe uscate. Dieta lui nu depășește 1.200 de calorii, cu foarte puțini carbohidrați pregătiți de bucătarul personal care îl însoțește peste tot, și pe platourile de filmare. Zahărul este interzis.

„Pentru a face scene de cascadorie trebuie să ai o anumită condiție fizică”, subliniază Pairés, iar Tom cruise este renumit pentru faptul că își face singur cascadoriile.

În a treia „Mission: Impossible – Ghost Protocol”, de exemplu, personajul său, Ethan Hunt, urcă pe Burj Khalifa (la 828 de metri înălțime, este cea mai înaltă clădire din lume). Deoarece Cruise a vrut să urce pe exteriorul zgârie-norilor din Dubai, dar asigurările de producție nu i-au permis, a angajat el însuși o altă companie.

Totuși, în cea de-a șasea ediție a sagăi, a suferit un accident spectaculos în care și-a fracturat o gleznă sărind între două acoperișuri separate de o distanță de aproape 10 metri. Dar scena sa încheiat, așa cum a fost surprinsă de camere din trei unghiuri.

Despre Tom Cruise se spune adesea că deși „nu va fi cel mai bun actor din istorie, fiindcă deși are trei Globuri de Aur, nu are un Oscar, nu este nici cel mai scud, deși nu este înalt, dar este cel mai sălbatic”.

Citește și Cum poți ajuta o persoană dependentă de alcool