Cum să te simți extraordinar la 76 de ani, urmând exemplul lui Cher!

Cher pare că a oprit timpul în loc. Nu doar fața, ci și coprul ei arată foarte bine, iar artista susține că încă mai poate face sport și se poate susține în poziția scândură pentru mai mult de 5 minute.

Iată care sunt lucrurile pe care le face Cher pentru a fi în formă, potrivit Eat This.

image

Cher face mult sport și ține o dietă fără zahăr și fără grăsimi pentru a-şi menține sănătatea. Foto: Shutterstock

„Trebuie să muncești de două ori mai mult. Trebuie să fii tot timpul la sală", a spus ea în 2010 referindu-se la faptul că înaintarea în vârstă trebuie combătută cu mult efort și investiție în sănătatea corpului, care trebuie antrenat intens pentru a rămâne în formă.

Așadar, în spatele aspectului magic al corpului lui Cher nu este nimic supranatural, ci stau diete, rutine de antrenament și efortul ei zilnic de a-și menține aspectul.

Are o dietă săracă în grăsimi

Cher stă departe de alimentele cu multă grăsime, inclusiv de produse lactate. „Cred că brânza este unul dintre cele mai rele lucruri pentru organism. Nu se digeră bine, iar majoritatea brânzeturilor sunt prea bogate în grăsimi.", a spus Cher. Dacă ție îți plac brânzeturile nu le exclude; există multe sortimente de brânzeturi cu un conținut scăzut de grăsimi pe care le poți mânca și când dorești să slăbești.

Preferă gustări din fructe și legume

În locul bomboanelor și altor dulciuri, Cher are un înlocuitor secret. Artista a declarat: „Eu și Michelle (Pfeiffer) am aflat că putem pune cartofi dulci la microunde și în patru minute avem o gustare dulce, iar acest lucru ne-a schimbat întreaga viață”, a scris ea în cartea „Trăim cu cartofi dulci, cartofi copți și salate Caesar”.

Cartofii dulci aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate, inclusiv pierderea în greutate, reglarea zahărului din sânge și digestia și vederea îmbunătățite.

Bea foarte rar alcool

Cher este una dintre celebritățile care nu beau alcool, iar acest lucru nu a fost o alegere pe care să o facă în a doua parte a vieții. „Există lucruri care nu-mi plac şi care sunt nesănătoase, cum ar fi drogurile și băutura, așa că niciodată nu le-am încercat”, a spus Cher, care gustă alcool doar de trei sau patru ori pe an la ocazii cu adevărat speciale.

Evită zahărul rafinat

Cântăreața știe că zahărul fură din energie, de aceea mănâncă doar zaharuri naturale care îi mențin nivelurile de energie ridicate fără să fie tentată de alimentele și dulciurile procesate. „Pastele îmi oferă multă energie, la fel și fructele precum bananele, papaya și nectarinele, pentru că au mult zahăr, dar nu este zahăr rafinat”, a scris ea în carte.

Face mult sport

Cher iubește exercițiile fizice diverse, fitness pentru întregul corp și își împărtășește adesea antrenamentele cu fanii: „Tocmai am venit de la, Zumba, Yoga, Wall Sits”, a scris Cher pe Twitter, luna aceasta. Potrivit Hello Magazine, Cher face exerciții de cinci ori pe săptămână. Ea a mai spus că îi place să facă surf pentru a rămâne activă.

Deși face foarte mult sport în prezent, Cher nu a iubit mereu acest tip de mișcare. Ea a început să se antreneze serios, ținând cont de exercițiile care îi plac, după 50 de ani. Până atunci încercase alergarea și nu i-a plăcut, se menținea datoorită rutinei de pregătiri pentru scenă.

Citește și Boala venoasă cronică: la cine apare şi cum se tratează