Dieta antiîmbătrânire a Anei Aslan! Cum a descoperit elixirul tinereţii

2 43512 xl jpg jpeg

Ana Aslan este o personalitate unică a României care a lăsat moştenire o metodă de întârziere a bătrâneţii, metodă care funcţioneză şi azi la fel de bine. Doamna profesor a dus o viaţă sănătoasă, cu mese fixe şi alimente care îi ajutau organismul să rămână cât mai mult timp tânăr.

Ea spunea că trebuie să dăm viaţă anilor pe care îi avem şi nu putem face asta decât dacă optăm pentru un stil de viaţă care să ne ajute în acest proces.

”Numai o longevitate activă reprezintă cu adevărat un succes. Cine nu ar vrea să trăiască cât mai mulţi ani fără a fi însă confruntat cu neplăcerile şi suferinţele legate de bătrâneţe? Or, tocmai în acest fel acţionează produsele noastre. Problema fundamentală în munca noastră este să redăm viaţă anilor şi ani vieţîi!”, declara Ana Aslan.

Astfel Ana Aslan susţinea că tot ce consumăm trebuie să fie cât mai natural. Alimentaţia trebuie să aducă în mod natural ceea ce are nevoie organismul. Fără substanţe inutile. Trebuie evitate alimentele din conservă, însă trebuie să consumăm multe legume, fructe şi mişcare.

La capitolul carne avea un fel de clasificare: carnea de vacă, peştele, pasărea, miel/oaie, porc. Dar porcul nu prea îl recomanda. Apoi ea recomanda ficatul, limba, în general carne de la animalele care se hrănesc, la rândul lor, mai curat. şi toate rasol. Pe vremea aceea, se făcea mâncare cu carne- legume cu puţină proteină, nu carne cu ceva. Noi mâncăm acum carne cu puţină garnitură. Recomandă legumele. În stare naturală sau sufleuri, multe sufleuri.

Apoi lactatele, ouăle. Fără prăjeli, fără grăsimi. Ana Aslan Avea şi mâncăruri preferate: supă de vită clară, cu crutoane, pătrunjel şi piper, crap pe varză murată, somn, rasol de şalău cu lămâie, sărmăluţe fără orez, pilaf de pasăre, curcan, ciuperci cu caşcaval la cuptor. Şi avea şi o slăbiciune dulce: îi plăcea tortul “Buturugă”, făcut în casă. Normal, o zi a unui pacient, din punct de vedere al alimentaţiei trebuie să arate aşa: micul dejun, gustare, prânz (Ana Aslan lua prânzul la maximum 13:30), gustare, cină (la 18:00 – 19:00).

Ana Aslan s-a stins din viaţă la 10 mai 1988, la Bucureşti, la vârstă de 91 de ani.

Citeşte şi: Adevărat sau fals despre colesterol