Bolile grave cu care s-a confruntat Melanie Griffith

Melanie Griffith nu este numai o actriţă celebră, ci şi o femeie foarte puternică. Diagnosticele grave pe care le-a primit de-a lungul vieţii demonstrează acest lucru.

image

Melanie Griffith, diagnosticată cu cancer de piele şi cu epilepsie. Foto: Shutterstock

În 2009, Melanie Griffith a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru a trata cancerul de piele, prognosticul fiind favorabil. Boala a recidivat însă în 2017, diagnosticul fiind de carcinom bazocelular, cel mai întâlnit tip de cancer de piele. Tumora a fost localizată pe nas, iar actriţa a postat imagini pe reţelele sociale, anunţând despre efectele tratamentului, informează voici.fr.

Vezi şi: Cancerul de piele. Un semn precoce poate fi observat sub axilă

„Port un nou pansament, după dermabraziune, ultima etapă pentru a rezolva urmele lăsate de cancerul de piele”, a dezvăluit fosta parteneră a lui Antonio Banderas. Totodată, vedeta a tras un semnal de alarmă şi şi-a avertizat fanii să fie atenţi cu expunerea la soare şi să aplice creme cu factor de protecţie solară. „Faceţi o programare la medicul dermatolog!”, i-a îndemnat actriţa pe fanii săi.

image

Foto: Instagram

Actriţa suferă şi de epilepsie

În 2017, Melanie Griffith a declarat că a fost diagnosticată cu epilepsie în urmă cu şase ani. Vedeta a primit acest diagnostic după ce a avut două crize de epilepsie produse pe un iaht în largul Mediteranei, în timpul Festivalului de la Cannes din 2011.

„Am avut această criză majoră şi m-au dus la spitalul din Cannes, iar apoi m-au adus înapoi la barcă”, a declarat actriţa, potrivit The Hollywood Reporter. „Şi apoi am avut o altă criză şi m-am întors (la spital). Mi-au făcut un EEG şi au început să privească lucrurile serios”.

Vedeta a mai declarat că perioadele de crize surveaneau mai ales când era foarte stresată.

Boală cronică a creierului, epilepsia se manifestă prin convulsii recurente, uneori însoţite de pierderea cunoştinţei. Este o tulburare complexă, iar  diagnosticarea epilepsiei presupune mai multe etape, pentru un tablou complet şi o interpretare corectă. Afecţiunile care prezintă manifestări ce pot fi confundate cu epilepsia sunt variate, de la afecţiuni cardiace, precum sincopa până la afecţiuni psihologice precum atacurile de panică.

Vezi şi: Epilepsia, boala cu care se luptă rapperul Lil Wayne