Cancerul de piele. Un semn precoce poate fi observat sub axilă

Prevalența în creștere a cecerului de piele a stârnit dezbateri cu privire la cele mai importante semne de avertizare ale bolii. Deși la nivel international este vindecabil în 90% din cazuri, eșecul de a detecta simptomele apărute devreme ar putea duce la decesul persoanelor afectate, scrie publicația britanică Express.

image

Palparea ganglionilor de sub braț îți poate salva viața. Foto: Shutterstock

Se estimează că aproximativ 86% din toate cancerele de piele sunt cauzate de expunerea excesivă la lumina soarelui sau la solar, deci concluzia experților este că boala poate fi în mare măsură evitată, dacă se folosesc mijloacele de protecție solară.

Cancerul de piele poate fi împărțit în mai multe subtipuri, cel mai periculos fiind melanomul. Principalele semne de avertizare includ de obicei modificări ale pielii. Verificarea pielii pentru modificări suspecte este importantă pentru a detecta boala în stadiile sale incipiente, când este cel mai tratabilă.

Ca și alte tipuri de cancer, cancerul de piele apare atunci când celulele din epidermă încep să se înmulțească anormal și formează tumori maligne. Modul în care cancerul va afecta speranța de viață depinde de tipul de cancer și de locul în care a metastazat.

Dar, printre simptomele timpurii ale cancerului de piele este și unul pe care toți ar trebui să-l cunoască, scrie Express. Potrivit publicației britanice, simptomele cancerului de piele pot include formarea unui nodul la axilă. Un astfel de nodul este probabil să crească în dimensiune treptat sau să nu dispară de la sine.

În paralel, boala provoacă mai multe modificări ale corpului, multe dintre ele vizibile la suprafața pielii. Simptomele cel mai frecvent raportate sunt o pată mare maronie, o aluniță care își schimbă aspectul și leziuni dureroase care produc mâncărime sau senzație de arsură.

Citeșe și Ce riscuri pentru sănătate implică sexul oral?