Boala de care regina Letizia suferă în tăcere. Este foarte dureroasă

Superbă şi impecabilă cu orice apariţie publică, regina Letizia a Spaniei a fost diagnosticată recent cu o boală de picioare.

Metatarsalgia cronică (afecţiune manifestată prin inflamaţie şi durere la nivelul picioarelor) de care suferă Regina Letizia nu este singura problemă pe care o are la nivelul picioarelor, informează royalfamily.news.

image

Este obișnuit să o vezi pe regină cu tocuri înalte, dar acum va trebui să înceapă să se obișnuiască şi cu pantofi cu talpa plată și mai comozi precum cei pe care i-a purtat recent la Ambasada Spaniei la Berlin.

Regina Letizia a fost diagnosticată cu neuromul Morton

În timpul unei întâlniri pe care a avut-o cu jurnaliştii cu ocazia Zilei Hispanităţii, sărbătoare naţională a Spaniei, celebrată la 12 octombrie, regina de 50 de ani a afirmat că a fost diagnosticată cu neuromul Morton la piciorul stâng. Această afecţiune este caracterizată printr-o îngroşare a ţesutului care înconjoară nervul, determinând o neuropatie compresivă a nervului interdigital. Localizarea frecventă este între degetele 3 şi 4. Neuromul Morton, care este diagnosticat mai ales la femei, apare din cauza suprasolicitării sau a traumatismelor.

Simptomul caracteristic al bolii de care suferă regina Letizia este durerea puterrnică resimţită la baza degetelor şi care este accentuată la mers sau la efort fizic. Manifestările bolii se agravează în momentul purtării pantofilor cu toc sau a celor strâmţi. Acesta poate fi şi motivul pentru care regina Letizia a ales să poarte pantofi fără toc la recentul eveniment de la Berlin, după cum a remarcat elmundo.es.

image

În plus, şi metatarsalgia cronică este agravată de purtarea tocurilor, motiv pentru care îndrăgita regină a fost nevoită să pună în practică recomandările medicilor.

Citeşte şi: 5 senzații la nivelul picioarelor care pot anunța o boală gravă

În cazul neuromului Morton, medicii pot recomanda şi purtarea de orteze pentru degetele de la picior. De asemenea, tratamentul poate include infiltraţii locale cu cortizon sau acid hialuronic sau PRP. Dacă nici aceste metode nu dau rezultate, se recomandă intervenţia chirurgicală.

Foto: Shutterstock