Care este istoricul de boală al Reginei Camilla?

Regina consoartă Camilla a Marii Britanii este un exemplu de urmat în privința stilului de viață sănătoasă, după ce a renunțat la fumat și s-a implicat în campanii de promovare a conștientizării cu privire la osteoporoză.

Dar toate modificările pozitive pe care le-a făcut Camilla în privința stilului ei de viață sunt menite să compenseze și istoricul ei de boală. Iată ce știm în momentul de față despre bolile pe care le-a suferit Camilla, potrivit Today.com

image

Camilla a făcut saltul spre o viață sănătoasă după 40 de ani. Foto: Shutterstock

Anul acesta, în februarie, la vârsta de 74 de ani, Camilla a fost testată pozitiv pentru COVID-19, la o săptămână după ce soțul ei a contractat boala pentru a doua oară, a anuntat BBC. Ambii sunt vaccinați împotriva viruslui și au făcut infecția, deci ar trebui să aibă protecție pentru variantele agresive de boală. Cu toate aceste, la o lună de la infecție, ea a spus că „încă se luptă să scape de virus și a avertizat publicul că vocea ei are de suferit, că tușește și vorbește murmurat ” ca urmare a bolii.

A făcut operație de îndepărtare a uterului

Operația de histerectomie, adică de îndepărtare a uterului a avut loc în 2007, când Camilla avea 59 de ani. O purtătoare de cuvânt a regalului a refuzat să discute despre motivul operației, dar a infirmat totuși, faptul că operația ar fi fost realizată din cauza prezenței cancerului. Cancerul ginecologic se numără printre afecțiunile care pot fi tratate printr-o histerectomie, dar cel mai frecvent motiv pentru aceasrtă operație este fibromul uterin, potrivit Colegiului American de Obstetrică și Ginecologie.

Intervenția chirurgicală este folosită de asemenea, pentru a trata endometrioza, problemele de sprijin pelvin, sângerările uterine anormale și durerile pelvine cronice, a menționat ACOG.

A fost chinuită de sinuzită

Sinuzita apare atunci când țesutul care căptușește sinusurile devine umflat sau inflamat. Ea a povestit că  în ziua nunții ei cu prințul Charles, în 2005 a zăcut din cauza durerilor date de siunzită. De asemenea, sinuzita a forțat-o să-și anuleze prezența la o serie de logodne în 2012, a raportat BBC.

Această problem de sănătate poate fi cronică. Este cauzată de o reacție inflamatorie sau de o infecție data de un virus, bacterii sau ciuperci. Simptomele includ febră, dureri de cap și durere în spatele ochilor.

Regina consoartă „a renunțat la fumat în urmă cu mulți ani”, potrivit site-ului oficial al familiei regale. Fumatul este un factor de risc pentru osteoporoza, iar osteoporoza este un risc pe care Camilla l-ar fi putut moșteni de la mama sa care a suferit enorm din cauza acestei boli.

Citește și Care este băutura pe care regele Charles al III-lea o consumă zilnic