Vrei călcâie fine? Iată ce trebuie să faci!

Deshidratarea, statul mult în picioare și purtarea încălțămintei descoperite sunt de vină pentru uscarea și crăparea pielii călcâielor. Poți să devii posesoarea unor picioare frumoase și să le afișezi cu mândrie în această vară, dacă urmezi pas cu pas recomandările noastre.

image

Pentru că în pielea tălpilor nu sunt glande sebacee, această zonă tinde să se usuce foarte tare, mai ales dacă mergi desculță, folosești un săpun abraziv sau obișnuiești să faci baie cu apă fierbinte. Călcâiele crapă și dacă ți le exfoliezi când pielea este deja uscată ori dacă suferi de anumite afecțiuni, precum diabet zaharat, psoriazis, obezitate, hipotiroidism, dermatită atopică. Dacă nu iei nicio măsură, pe lângă disconfortul estetic, pielea uscată de pe tălpi poate provoca durere, mâncărimi și arsuri.

Folosește piatră ponce

Cufundă-ți picioarele într-un vas cu apă caldă, în care ai pus 1 linguriță de glicerină, 1 de apă cu trandafiri și 1 de zeamă de lămâie. Glicerina înmoaie pielea, apa de trandafiri are proprietăți antiinflamatoare și antiseptice care ajută la vindecarea călcâielor crăpate, iar zeama de lămâie ajută la exfolierea mai rapidă a pielii îngroșate. După 10 minute, masează cu o piatră ponce călcâiele și marginile exterioare ale degetelor de la picioare. Mișcările trebuie să fie circulare. Important este să nu folosești niciodată piatra ponce pe zonele inflamate sau pe răni. Repetă procedeul în fiecare zi, până vezi îmbunătățiri.

Atenție!

Dacă suferi de diabet sau neuropatie nu folosi piatră ponce, pentru a nu dezvolta complicații grave.

Exfoliază, pentru a îndepărta celulele moarte

Ca să elimini stratul de celule moarte de pe întreaga suprafață a tălpilor, optează pentru un exfoliant cu granule. Poți să-l prepari chiar tu acasă amestecând 2 linguri de sare de mare cu 2  de ulei de bebeluși și 2 de zeamă de lămâie. Fricționează talpa cu pasta obținută, prin mișcări circulare și las-o să acționeze 5 minute. Clătește bine cu apă caldă după utilizare. Urmează acest tratament în fiecare zi pentru rezultate rapide.

Citeşte şi: Cum să scapi rapid de bătături

Loțiunea hidratantă, necesară zilnic

Fie că încerci să previi apariția sau să tratezi pielea crăpată soluția este aceeași: hidratarea zilnică, atât dimineața, cât și seara. Cremele, loțiunile și unguentele care au în compoziție ingrediente emoliente și umectanți (unt de shea, acid lactic, uree, glicerină sau lanolină) ajută la menținerea nivelului optim de hidratare a pielii. În cazurile ușoare, hidratarea picioarelor după duș poate remedia problema. Aplică produsul 1 dată sau de 2 ori pe zi pentru a înmuia pielea dură a călcâielor. Indiferent de produsul folosit, ai grijă să nu pătrundă printre degetele de la picioare, deoarece crește riscul de infecții bacteriene și fungice. Ca să grăbești vindecarea pielii crăpate, întinde un strat subțire de vaselină cosmetică pe călcâie înainte de culcare și poartă șosete noaptea.

Și masajul cu ulei ajută

Seara, spălă picioarele și usucă-le bine cu un prosop de bumbac. Apoi, încălzește în palme puțin ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos și masează călcâiele. Poartă șosete din bumbac, iar dimineața clătește bine picioarele. Repetă procedeul în fiecare zi.

3 tratamente pentru călcâiele crăpate și îngroșate

1. Pune într-un vas o banană coaptă și o jumătate de avocado. Amestecă până obții o pastă omogenă. Aplic-o pe călcâie și las-o să acționeze 10-15 minute, după care clătește-ți picioarele cu apă călduță.

2. Combină 1 linguriță de vaselină cosmetică cu 5-6 picături de zeamă de lămâie. Masează-ți călcâiele cu amestecul obținut, după care poartă șosete. Spală bine picioarele dimineața, cu apă și săpun.

3. Amestecă 1 lingură de fulgi de ovăz zdrobiți cu 4-5 picături de ulei de măsline. După ce ai obținut o pasta groasă, întinde-o pe călcâie. Masca trebuie să acționeze 30 de minute. La final, clătește cu apă rece și usucă bine picioarele.

Așa-ți menții picioarele frumoase!

● Evită încălțămintea strâmtă și poartă pantofi acoperiți.

● Hidratează-ți zilnic picioarele, imediat după duș. Dacă pielea este foarte uscată, este posibil să fie nevoie să reaplici crema hidratantă de mai multe ori pe zi.

● Ai grijă ca apa din baie să nu fie fierbinte și usucă bine picioarele cu un prosop din bumbac.

Stai departe de săpunurile dure sau produsele care au în compoziție parfum și alcool.