Boala care i-a adus sfârşitul Andei Călăgăreanu. A fost confundată cu o răceală

image

Artista româncă atât de mult iubită, Anda Călugăreanu s-a stins din viață pe 15 august 1992, la vârsta de 45 de ani.

Chiar dacă a trecut ceva timp de la trecerea sa în neființă, Anda Călugăreanu a rămas în conștiința colectivă prin hiturile sale, printre care „Beng, beng”, „Seara”, „Noi, nu!” „O portocală” sau „Te-aș ruga”.

Cel care i-a fost alături în ultima parte a vieţii a fost cel de-al doilea său soţ, Alexandru Medeleanu. Acesta a făcut unele mărturisiri despre suferinţele îndurate de cântăreaţă, despre simptomele şi diagnosticul grav.

Cancerul pulmonar, boala care aproape a împins-o spre sinucidere

În 1992, Anda Călugăreanu plecase într-un turneu de zece zile cu Alexandru Arşinel şi Stela Popescu. La întoarcere, artista a fost aşteptată de cel de-al doilea soţ, căruia i-a spus că nu se simte bine.  

„Am chemat un medic, a consultat-o şi ne-a zis că este vorba despre o răceală. I-a prescris penicilină, dar nu i-a folosit la nimc. În continuare se simţea rău. Până la urmă am dus-o la spital, la Elias. Pe radiografie a ieşit ceva pe plămânul drept. Medicul m-a chemat doar pe mine a doua zi. Mi-a zis că are o pată pe plămăn de mărimea unei monezi de 5 lei. Am intrat în panică. Începea calvarul. Ne-am dus la spitalul de plămâni, unde i s-a făcut o analiză destul de traumatizantă. Era ca un fel de operaţie. A durut-o foarte tare şi trei zile a expectorat sânge. Peste o săptămână urma să primim rezultatul la investigaţie. Ne-am dus, dar ni s-a spus că analiza se pierduse. Îmi venea să-i omor pe medici. Anda n-a vrut să repete investigaţia. Am mers şi la alţi doctori, dar nici unul nu ne-a pus un diagnostic. Abia în Grecia mi s-a spus că are cancer (pulmonar, n.r.). Ea a ştiut tot timpul că este grav bolnavă, deşi nu i-am zis exact ce are. Ne minţeam unul pe altul. Ne făceam că nu ştim. Avea dureri aşa de mari, încât nici eu nu mai suportam. Mă simţeam inutil. A incercat să se sinucidă. Şi-a pus o batistă în gură. Am reuşit s-o salvăm. Era păcat să moară aşa”, a declarat Alexandru Medeleanu, informează jurnalul.ro.

Vezi şi: Toți ar trebui să știe. Semne ale cancerului pulmonar