10 obiceiuri care au ajutat-o pe regina Elisabeta a II-a să trăiască 96 de ani. Sunt accesibile oricui

Regina Elisabeta a II-a a avut o viaţă îndelungată, iar la acest lucru au contribuit şi obiceiurile sale zilnice, care pot fi adoptate cu uşurinţă de oricine, indiferent de statutul social sau economic.

Regina Elisabeta Elisabeta a II-a s-a născut la 21 aprilie 1926 și a murit la 8 septembrie 2022, trăind 96 de ani și patru luni. O femeie născută în 1926 ar fi avut doar 3,2% șanse de a ajunge la această vârstă. Moştenirea genetică, dar şi unele obiceiuri au ajutat-o pe mult respectata suverană britanică să ajungă la această vârstă. Iată 10 lucruri care pot avea legătură cu longevitatea reginei!

Regina Elisabeta foto Shutterstock

1. Micul dejun

Pentru regina Elisabeta a II-a, micul dejun era o prioritate. Avea obiceiul de a lua prima masă a zilei la 08.30, consumând, printre altele, cereale şi ceai. Conform bucătarului Darren McGrady, care a lucrat în Palatul Buckingham mai bine de 15 ani, regina Elisabeta mai mânca uneori şi omletă cu somon afumat. Potrivit unor studii, micul dejun este asociat cu o viaţă mai lungă, prin scăderea riscului de apariţie a bolilor de inimă şi a diabetului, informează thehealthy.com.

2. Animalele de companie

Regina era o mare iubitoare de animale, fiind cunoscută pasiunea sa pentru câinii din rasa Corgi. Cercetările au arătat că deţinerea unui animal de companie este asociată cu reducerea tensiunii, a stresului şi chiar a depresiei. De asemenea, persoanele cu un animal de companie pot avea o probabilitate mai mică de apariţie a diabetului de tip 2. Un câine, de exemplu, înseamnă mai multă mişcare, implicit un risc mai mic de apariţie a obezităţii, care favorizează apariţia cancerului şi a diabetului de tip 2.

Corgi cainii Reginei (8) jpg

3. Călăritul

Caii şi călăritul au făcut parte din viaţa reginei Elisabeta a II-a încă din copilărie. Se pare că acest obicei a ajutat-o pe regină să se menţină în formă. Mişcarea este posibil să o fi ajutat-o pe regină să îşi menţină inclusiv sănătatea cerebrală, ferind-o de boli precum Alzheimer.

4. Ceaiul

Regina Elisabeta a II-a adora ceaiul, pe care îl consuma la micul dejun şi după-amiaza. Îl servea fără zahăr, cu puţin lapte. Consumul zilnic de ceai este asociat cu prevenirea bolilor cronice şi cu repararea celulelor corpului. Regina prefera ceaiul negru şi pe cel verde, care au numeroase beneficii pentru sănătate, prin conţinutul lor de antioxidanţi.

5. Gustările în porţii mici

Regina adora să servească, alături de ceai, o gustare mică formată dintr-un sendviş cu unt şi gem. Cu toate că nu este considerată o gustare sănătoasă, regina obişnuia să se răsfeţe cu porţii mici, de mărimea unei monede.

6. Râsul

Regina avea simţul umorului şi nu de puţine ori era văzută cu zâmbetul pe buze. Râsul este cel mai ieftin medicament, fiind benefic pentru corp şi minte. Râsul reduce stresul, îmbunătăţeşte relaţiile sociale şi poate creşte longevitatea.

7. Căsătoria

Regina Elisabeta a II-a a avut o căsnicie longevivă, de 70 de ani. Studiile au arătat că persoanele căsătorite pot avea o sănătate mai bună.

Regina si Prin'ul Philip înmormântare jpg

8. Relaţiile sociale

Regina Elisabeta a II-a a fost înconjurată de multe persoane, familie şi prieteni. Potrivit cercetărilor, izolarea şi singurătatea sunt la fel de nocive pentru sănătate într-o proporţie asemănătoare cu fumatul!

9. Plimbările în natură

Plimbările în aer liber, în natură, şi grădinăritul au fost două dintre marile pasiuni ale reginei britanice. Persoanele care petrec mult timp în natură pot avea o sănătate mai bună, potrivit cercetărilor. Acest lucru este pus pe seama faptului că plimbările în natură reduc nivelul hormonilor stresului şi scad tensiunea arterială.

10. A avea un scop în viaţă

Nu este un secret pentru nimeni că regina Elisabeta a II-a şi-a dedicat viaţa slujirii poporului şi statelor din Commonwealth. „Declar în faţa voastră ca întreaga mea viaţă, indiferent că va fi scurtă sau lungă, va fi devotată servirii voastre şi servirii măreţei familii imperiale”, declara Elisabeta a II-a în 1947, într-o transmisie radio adresată naţiunii la împlinirea vârstei de 21 de ani.

Vezi şi: Care au fost problemele de sănătate ale reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și cauza morții