Unde trebuie să ţinem usturoiul pentru a nu încolţi

Mulți oameni depozitează usturoiul în unul dintre cele mai proaste locuri pentru a păstra acest ingredient.

Experții în alimentație au dezvăluit că depozităm greșit acest ingredient esențial. Pentru mulți, usturoiul este indispensabil deoarece dă savoare numeroaselor preparate, de la supe și paste până la sosurile preferate, însă o alegere proastă de depozitare ar putea însemna că nu obțineți cel mai bun gust din usturoiul procurat din piață. 

image

Usturoiul depozitat în frigider încolțeste. Foto: Shutterstock. 

Dacă ai obișnuit să pui usturoiul în frigider alături de alte legume, ar trebui să schimbi acest obicei deoarece, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Cornell, "depozitarea usturoiului proaspăt în frigider nu este, deloc, o idee bună".

Potrivit bucătarului Richard Temples de la Sur La Table, citat de pe site-ul Martha Stewart, răcirea cățeilor de usturoi îi activează și îl păcălește să creadă că este toamnă, determinându-i să încolțească prematur. "Temperatura scăzută din frigider imită toamna  și îl face să încolțească în câteva săptămâni", a explicat el. "Mugurii sunt comestibili, dar pot avea o aromă amară."

Mai mult, depozitarea acestuia în frigider poate fi periculoasă. Cercetătorii au explicat: "Acest lucru se datorează faptului că bulbii de usturoi au o aciditate scăzută, ceea ce îi face vulnerabili la Clostridium botulinum, cunoscut și ca bacteria care provoacă botulism."

Usturoiul ar trebui păstrat la o temperatură de aproximativ 15,5°C până la 18°C, departe de orice locuri însorite, într-un recipient care permite circulația aerului, cum ar fi o pungă de hârtie, o plasă sau un coș din sârmă, conform Daily Record.

De asemenea, usturoiul nu este singurul ingredient pe care s-ar putea să-l depozitezi greșit. Sticlă de ulei pe care o ții lângă aragaz este, de asemenea, o greșeală . Experții de la compania de sănătate intestinală ZOE au avertizat că acesta este cel mai prost loc pentru a păstra uleiul de gătit, din cauza temperaturilor fluctuante și a expunerii la lumină.

În podcastul ZOE, Elizabeth Berger, expertă în ulei de măsline, a sfătuit: „Trebuie să-l păstrezi acolo unde temperatura este constantă. Departe de aragaz și de o fereastră unde temperatura va fluctua mult."

Sursa: Daily Star