Fără usturoi dacă ai această boală!

Există dovezi care sugerează utilizarea usturoiului încă din era babiloniană, acum aproximativ 4.500 de ani. Este unul dintre cele mai versatile alimente și îți aduce și beneficii speciale în privința sănătății.

Beneficiile suplimentare pentru sănătate legate de usturoi includ scăderea nivelului tensiunii arteriale, îmbunătățirea nivelului de colesterol, combaterea bolilor de inimă, protejarea împotriva stresului oxidativ și a declinului cognitiv corespunzător, îmbunătățirea sănătății oaselor și chiar creșterea logevității.

Dar există o afecțiune medicală care nu te va lăsa să te atingi de usturoi: lupusul.

Lupusul este o boală autoimună caracterizată printr-un sistem imunitar hiperactiv care atacă țesuturile și organele unei persoane. Totul, în corp, de la articulații, piele și rinichi la celulele sanguine, creier, inimă și plămâni poate fi afectat din cauza afecțiunii. De ce ar trebui cineva cu lupus să se ferească de usturoi?

1 usturoi shutterstock 176134616 jpg jpeg

Foto: Shutterstock

Beneficiul cunoscut al usturoiului de stimulare a imunității ar putea fi dăunător pentru cineva cu lupus

Cu alte cuvinte, același motiv pentru care usturoiul ameliorează durerea în gât este , pentru cineva cu lupus motivul pentru care nu ar trebuie consumat.

Alicina, ajoena și tiosulfinații, substanțele din acest condiment care sunt asociate cu creșterea imunității (prin îmbunătățirea numărului de celule albe din sânge) și care te ajută să lupi împotriva răcelii, pot acționa în detrimentul cuiva care are deja un sistem imunitar hiperactiv. .

Deși este puțin probabil ca o cantitate mică de plantă să vă dăuneze, experții recomandă să îl eviți pentru a nu uteți experimenta o exacerbare a erupțiilor, cum ar fi oboseală și dureri musculare și articulare.

Lucerna și germeni de lucernă sunt o altă plantă pe care ar trebui să o eviți dacă ai această afecțiune medicală, deoarece funcționează oarecum similar cu modul în care acționează usturoiul, prin stimularea sistemului imunitar.

Persoanele cu intoleranță la fructan (un fel de carbohidrati care se găsesc din abundență în usturoi) ar putea prezenta balonare dacă consumă această plantă.

În plus, dacă ai boală de reflux gastroesofagian (GERD) și cauți alimente de consumat și alimente de evitat pentru refluxul acid, usturoiul ar trebui să intre în categoria celor de la „nu”. Teoria este că alicina găsită în usturoi ar putea crește aciditatea stomacului și poate duce la arsuri la stomac. Dacă ai o tulburare de sângerare sau mergi la o intervenție chirurgicală, este recomandat să sări peste usturoi. Usturoiul este un diluant cunoscut al sângelui și ar putea duce la sângerări.

În plus, ar trebui să eviți să mănânci această plantă dacă ai o alergie la usturoi. Aceasta se manifestă de obicei sub formă de urticarie, mâncărime, decolorarea pielii, umflarea gurii, gâtului și limbii, dificultăți de respirație, crampe stomacale, greață, diaree, amețeli și chiar anafilaxie, care pune viața în pericol.

Deși alergiile la usturoi sunt rare, ai putea fi predispus la acestea dacă ai antecedente de alergii la condiment sau dacă ai o reacție alergică la ierburi similare, cum ar fi ceapa, arpagicul sau prazul. Dacă ai astm sau eczemă ca afecțiuni medicale, te expui, de asemenea, un risc. Unele alimente pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate, dar pot fi totuși problematice pentru cei cu boli.

Sursa: Health Digest