Tot ce trebuie să știi despre sexul tantric

Provine din hinduismul antic și se învârte în jurul practicilor sexuale care se concentrează pe crearea unei conexiuni profunde și intime, scrie Medical News Today.

Scopul este să fii prezent în momentele în care faci sex pentru a crea o experiență sexuală și senzuală împlinită.Conceptul de sex tantric a venit din hinduismul antic. Acesta este o formă de sex lentă, meditativă, în care scopul final nu este orgasmul, ci bucuria și călătoria sexuală și senzațiile corpului. Are scopul de a muta energia sexuală în tot corpul pentru a obține vindecare, transformare și iluminare.

cuplu sex

Sexul tantric este o formă de meditație. Foto: Shutterstock

Susținătorii sexului tantric cred că tehnicile tantrice pot ajuta la rezolvarea complicațiilor sexuale, cum ar fi ejacularea precoce, disfuncția erectilă sau anorgasmia.

Cunoașterea corpului propriu

Sexul tantric îi încurajează pe oameni să-și cunoască propriul corp și să acționeze în ton cu el. Înțelegând dorința propriului corp, se poate încorpora aceasta în timpul sexului cu un partener, lucru care poate duce la o mai mare împlinire sexuală și la orgasme mai intense.

Pentru a înțelege ceea ce își dorește corpul, poate fi util să se angajezi în dragoste de sine și masturbare tantrică. Dacă o persoană constată că are blocaje emoționale în jurul atingerii de sine, ar trebui să fie curioasă și blândă cu ea însăși în timp ce explorează ceea ce o împiedică să-și cunoască mai intim propriul corp, scrie Medical News Today.

Cu cât o persoană știe mai multe despre corpul său și zonele de plăcere, cu atât este mai probabil să aibă o experiență sexuală satisfăcătoare.

Cunoașterea corpului partenerului

Sexul tantric înseamnă onorarea corpului tău și a corpului partenerului. Făcându-ți timp pentru a-ți cunoaște propriul corp, precum și pe cel al partenerului, poți ajunge să oferi o experiență împlinitoare pentru amândoi.

Poți, de exemplu să oferi un masaj lent, pe tot corpul, pentru a trezi energia sexuală. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, o persoană să ajungă pe aceeași lungime de undă cu dorințele și așteptările partenerului său.

Tehnica de respirație

Respirația este o parte integrantă a sexului tantric. Acest lucru se întâmplă pentru că sexul tantric se învârte în jurul meditației.

În timpul sexului tantric,  persoana ar trebui să se concentreze pe respirația profundă prin diafragmă. Pentru a realiza acest lucru, ar trebui să respire adânc pe nas timp de cinci secunde. Ar trebui să simtă că stomacul se umflă, apoi ar trebui să expire pe gură timp de cinci secunde. Când se angajează în sex tantric cu un partener, sincronizarea respirației poate crește conexiunea și intimitatea.

O altă tehnică de respirație pe care oamenii o pot încerca este Kapalbhati. Kapalbhati ajută la amânarea ejaculării la bărbați. Când un bărbat simte că este pe cale să ejaculeze, ar trebui să expire cu forță pe gură, apoi să se angajeze într-o inspirație automată pe gură.

Două poziții tantrice

Există multe poziții pe care oamenii le pot încerca în timpul sexului tantric. De exemplu, oamenii ar putea dori să încerce Yab-yum. În Yab-yum, un partener stă cu picioarele încrucișate, iar celălalt partener stă în poala, înfășurându-și picioarele în jurul taliei celuilalt.

Partenerii încearcă apoi să-și sincronizeze respirațiile. Dacă partenerii doresc, își pot freca organele genitale unul de celălalt, se pot angaja în sex cu penetrare sau pur și simplu pot sta astfel.

Această poziție este potrivită și pentru masturbare și poți să încerci acest lucru în fața unei oglinzi pentru a afla mai multe despre corpul tău.

Arcul relaxat este o poziție tantrică ce presupune că un partener stă pe pat sau pe podea cu picioarele drepte. Celălalt partener se pune apoi în genunchi și se așează în poala partenerului. Partenerul de deasupra se lasă încet pe spate și își sprijină capul între picioarele partenerului.

Sexul tantric poate fi o experiență complet nouă pentru unii oameni. Este util să te angajezi în autoexplorare de unul singur sau cu un partener și, de asemenea, poate fi util să experimentezi diferitele aspecte ale sexului tantric pentru a găsi ceea ce funcționează pentru tine și partenerul tău.

Nu este nevoie să fii goală în timpul sexului tantric și majoritatea pozițiilor sunt posibile cu și fără haine. Depinde de cuplu dacă doresc să înceapă cu haine și apoi să se dezbrace sau să își păstreze hainele pe toată durata experienței.

Sexul tantric încurajează utilizarea tuturor celor cinci simțuri, deoarece acest lucru le poate îmbunătăți experiența. Mai mult, este o practică sexuală meditativă care încurajează oamenii să se concentreze pe conexiunile minte-corp. Acest lucru poate duce la experiențe sexuale împlinite și la o mai mare intimitate.

Când te pregătești pentru sexul tantric singur sau cu un partener, este bine să-ți aloci ceva timp și să găsești un mediu în care să te concentrezi pe deplin asupra experienței.

Citește și Ce se întâmplă în corpul tău dacă te abții să tragi vânturi?