Gestul zilnic pe care trebuie să-l faci pentru sănătatea ochilor

Noi studii arată sedentarismul face rău chiar și sănătății ochilor.

În timp ce oamenii de știință adună tot mai multe date despre modul în care ochiul uman poate beneficia de protecție datorită exercițiilor fizice, recomandările specialiștilor constau în exerciții fizice regulate care să mențină și să promoveze sănătatea oculară, scrie Webmd.com

image

O circulație optimă ajută sănătatea ochilor. Foto: Shutterstock

Glaucomul este o boală a ochilor care provoacă leziuni ale nervului optic, de obicei din cauza presiunii oculare crescute. Există câțiva factori de risc pentru dezvoltarea glaucomului, cum ar fi vârsta și istoricul familial. Cercetări recente au arătat că presiunea oculară (și implicit, glaucomul) poate fi influențată de exerciții fizice, care pot crea neuroprotecție și neurorecuperare.

Acest lucru înseamnă nu numai că exercițiile fizice pot scădea presiunea oculară, dar pot ajuta și la protejarea nervului optic și pot duce la refacerea unor fibre nervoase prin îmbunătățirea fluxului sanguin.

Este bine documentat că exercițiile fizice sunt, de asemenea, un instrument important de management pentru controlul diabetului.

Oamenii de știință au demonstrate că îmbunătățirea fluxului sanguin ajută, de asemenea, la reducerea riscului de complicații ale retinopatiei diabetice, în special forma mai severă în care apare sângerarea. Din păcate, această formă și edem macular diabetic poate cauza rate mari de deficiențe de vedere, în special la adulții în vârstă de muncă, scrie webmd.com.

Menținerea unei tensiuni scăzute prin dietă și exerciții fizice rămâne piatra de temelie pentru a evita complicațiile oculare severe de la diabet. Dacă ai suferit deja pierderea ireversibilă a vederii sau afectarea ochilor diabetici, discută cu medicul oftalmolog următorii pași.

O altă boală comună care afectează adulții în vârstă și care poate modifica fluxul sanguin și sângerarea retiniană este degenerescența maculară legată de vârstă.

Simptomele includ pete în zona vederii centrale, liniile drepte par ondulate și distorsionate, afectând capacitatea de a citi.

Majoritatea oamenilor vor primi tratament pentru controlul bolii  și diminuarea progresiei.

Exercițiile fizice pot și factori dietetici pot ajuta. Iată de câte milcare ar fi nevoie!

Potrivit Webmd, Asociația Americană a Inimii recomandă cel puțin 150 de minute de exerciții aerobice moderate pe săptămână (care ar putea însemna 30 de minute, 5 zile pe săptămână).

Activitățile ar putea fi ușoare și distractive, inclusiv mersul pe jos, mersul cu bicicleta, înotul și chiar dansul!

Citește și Antiviralele. De ce nu sunt indicate tuturor