Scapă de mucegai cu aceste soluţii netoxice!

Petele de mucegai pot să apară chiar și în cele mai curate locuri din casă, unde se acumulează apă și se formează umiditate. Ca să scapi de ele, apelează la aceste soluții fără chimicale!

image

Mucegaiul este numele dat ciupercilor saprofite sau parazite, care se răspândesc pe diferite suprafețe, sub forma unui strat cenușiu sau verde. În cazul persoanelor cu sistemul imunitar slăbit, mucegaiul poate fi periculos, deoarece provoacă probleme respiratorii, alergii, iritații și infecții. Eliminarea depunerilor de mucegai este o măsură importantă de prevenție atât pentru tine, cât și pentru familia ta.

Bicarbonat de sodiu

Datorită puterii dezinfectante, bicarbonatul de sodiu se folosește la eliminarea mucegaiului. Pentru petele mici, amestecă jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu jumătate de cană cu apă, până când se formează o pastă. Aplică pe zonă, iar cu o periuță de dinți, freacă bine petele. Apoi, combină 2 linguri de bicarbonat cu 2 linguri de apă, amestecă și pulverizează. Curăță bine și lasă să se usuce.

Vezi şi: 7 trucuri de curăţenie cu bicarbonat de sodiu

Oțet alb

Iefin și accesibil, oțetul alb acționează ca un puternic dezinfectant. Toarnă oțet într-o sticlă pulverizatoare, aplică pe zona cu mucegai, iar cu o periuță de dinți, șterge mucegaiul. Lasă să se usuce, apoi folosește un prosop umed și șterge zona încă o dată.

Vezi şi: Cum ne poate îmbolnăvi mucegaiul din casă

Ulei esențial de arbore de ceai

Puternic antiseptic, uleiul esențial de arbore de ceai ucide bacteriile, virusurile și ciupercile. Combină 1 linguriță de ulei de arbore de ceai cu 1 cană de apă și toarnă soluția rezultată într-o sticlă pulverizatoare. Agită bine, pulverizează direct pe zona cu mucegai, lasă să se usuce (o oră), apoi șterge uleiul.

Vezi şi: Nu ţine niciodată în frigider aceste alimente!

Extract din semințe de grepfrut

Compușii principali din extractul din semințe de grepfrut, precum polifenolii, ajută la uciderea bacteriilor, la dezinfectarea și sterilizarea spațiilor unde a crescut mucegai negru. Amestecă 10 picături de ulei de extract de semințe de grepfrut cu 1 cană cu apă, pulverizează soluția, las-o să acționeze, apoi șterge orice urmă de reziduu rămas.