Bicarbonatul de sodiu –beneficii importante pe care nu le ştiai

1 bicarbonat sodiu jpg jpeg

Bicarbonatul de sodiu are atât de multe beneficii în bucătărie, în gospodărie, în îngrijire şi frumuseţe încât nu trebuie să îţi lipsească din casă. Iată câteva dintre beneficiile acestui produs indispensabil pe care probabil nu le ştiai!

Combate respiraţia urât mirositoare

Sunt multiple cauzele respiraţiei urât mirositoare, cele mai importante fiind îngrijirea necorespunzătoare sau neglijarea igienei orale şi consumul de alimente precum usturoiul. De asemenea, depunerile de tartru şi necurăţarea spaţiilor interdentare sunt alte motive care explică mirosul neplăcut al gurii. Combaterea acestora te va ajuta să rezolvi problema. De ajutor îţi poate fi şi bicarbonatul de sodiu. Ce trebuie să faci? Dizolvă 1 lingură de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă şi clăteşte bine gura.

Calmează arsurile solare

Dacă ai stat mult la soare fără măsuri de protecţie, pielea ta va avea de suferit pe termen scurt (arsuri) şi lung (îmbătrânire prematură a tegumentului, risc de cancer de piele). Pentru calmarea arsurilor solare, te poate ajuta bicarbonatul de sodiu. Pentru acest lucru, formează o pastă din puţin bicarbonat de sodiu şi apă, după care o aplici pe porţiunea de piele afectată. Lasă câteva minute, după care clăteşti cu apă.

Leac ieftin contra transpiraţiei

Bicarbonatul de sodiu poate reduce mirosurile neplăcute, anihilând bacteriile responsabile de producerea lor. Aplică puţin bicarbonat pe pielea umedă de la subraţ sau de pe picioare. Sau poţi face şi o soluţie dintr-o linguriţă de bicarbonat la 1 cană de apă. Amestecul se pune într-un pulverizator şi se foloseşte în loc de deodorant.

Elimină celulele moarte de pe piele

Pentru un gomaj blând, poţi face o pastă din bicarbonat de sodiu şi apă, cu care masezi tenul. Poţi face acest lucru săptămânal.

De asemenea, pentru curăţarea tenului, poţi face o soluţie dintr-o linguriţă de bicarbonat la 1 pahar cu apă. Îmbibă o dischetă demachiantă în acest amestec, apoi curăţă faţa.

Citeşte şi: Cum sa-ti faci acasa pasta de dinti pentru remineralizarea dintilor