Nu ţine niciodată în frigider aceste alimente!

1 2 jpg jpeg

Sigur nu doar o dată după ce ai desfăcut un aliment şi nu l-ai consumat pe tot te-ai grăbit să îl acoperi şi să îl depozitezi la frigider pentru a se păstra pentru mai târziu. Ei bine, acest obicei nu este în toate cazurile unul sănătos.

Ideal pentru starea ta de bine ar fi să foloseşti frigiderul doar ca măsură temporară pentru a avea grijă ca alimentele pe care urmează să le consumi să nu se altereze. Dacă obişnuieşti să cumperi banane verzi pe care să le ţii mult timp în frigider crezând că în felul acesta nu se vor coace aşa rapid ca atunci când le ţii afară într-un coş alături de alte fructe, să ştii că acestea la temperaturi scăzute putrezesc.

Usturoiul mucegăieşte

Dacă vrei să păstrezi usturoiul la frigider vei observa că temperatura scăzută va contribui la înmugurirea acestuia iar textura se va transforma într-una cauciucată nemaiputând fi folosit în scop culinar.

Din aceaiaşi categorie ca şi bananele face parte şi ceapa. Ambele produse păstrate la frigider vor putrezi şi se vor altera înainte să apuci să le foloseşti.

Într-adevăr că temperaturile scăzute încetinesc procesul de maturare, dar ţine cont şi de faptul că atât umezeala cât şi frigul vor facilita procesul de putrefacţie.

Află ce beneficii are usturoiul pentru sănătatea ta AICI

Alimente care îşi pierd gustul

De fiecare dată când mergi la cumpărături în această perioadă nu ai cum să nu te întorci acasă cu un pepene, fie el galben sau verde, iar o felie de pepene de la frigider pare să fie tot ce ai nevoie când afară e caniculă. Ei bine, dacă obişnuieşti să depozitezi pepenele la frigider mai ales după ce l-ai tăiat, trebuie să ştii că acesta îşi pierde din calităţile sale antioxidante. Dacă vrei să te bucuri de toate proprietăţile sale cel mai bine este să îl păstrezi la temperatura camerei, în felul acesta te vei bucura de un gust mult mai bun mai dulce şi mai sănătos.

Roşiile de asemenea fac parte din categoria alimentelor care îşi pierd gustul, vor deveni mai moi şi mai făinoase. Deci nici pentru ele frigiderul nu reprezintă cea mai bună alegere.

Cartofii îşi schimbă textura

Datorită cantităţii mari de amidon pe care o conţin, cartofii nu ar trebui depozitaţi la frigider deoarece la o temperatură scăzută amidonul se transformă în zahăr, îşi schimbă textura iar atunci când îi pregăteşti termic vor deveni granuloşi.

Un alt produs care nu ar trebui să întâlnească frigiderul în procesul său de depozitare este mierea de albine. Dacă o păstrezi la temperatura camerei te vei putea bucura de ea ani de zile.

Pâinea la frigider devine prea tare

La temperaturi scăzute pâinea îşi va pierde din frăgezimea ce te-a determinat să o cumperi. Dacă vrei să o depozitezi pentru a o consuma mai multe zile la rând, varianta cea mai bună este aceea de a o înfăşura într-un şervet de cârpă şi să o ţii ferită de lumina directă a soarelui.

Cafeaua şi ciocolata îşi schimbă textura

Sigur ai observat că o ciocolată păstrată mai mult timp în frigider când o desfaci are ca o pojghiţă albicioasă la suprafaţă. Asta este din cauza faptului că grăsimea din componenţa ei iese la suprafaţă şi deşi nu reprezintă un pericol consumul ei, gustul va fi clar modificat.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul cafelei, imediat ce a luat contact cu o temperatură mai scăzută gustul va fi total diferit iar proprietăţile sale mai scăzute.