Alte moduri în care poţi folosi detergentul de vase lichid. Trucuri pe care trebuie să le ştii

1 detergent vase jpg jpeg

Nu îţi închipui spălatul vaselor fără detergentul special. Dar acesta are şi numeroase alte întrebuinţări, pe care este bine să le cunoşti.

Îndepărtează petele de grăsime de pe haine

Detergentul de vase ajută la curăţarea grăsimii nu numai de pe farfurii şi oale, ci şi de pe ţesături. Când o haină s-a pătat cu ulei, de pildă, foloseşte un burete fin sau o lavetă înmuiată în detergent de vase şi freacă porţiunea pătată. Apoi, clăteşte cu apă caldă. În general, hainele pătate de grăsime (chiar şi de mai multe zile) pot fi curăţate cu detergent de vase înainte a fi spălate la maşină.

Curăţă bijuteriile

În cazul în care bijuteriile din aur şi-au pierdut din strălucire, poţi încerca un truc simplu pentru a arăta ca noi. Pune bijuteriile de aur într-un vas cu apă călduţă şi puţin detergent de vase. Lasă-le astfel 20 de minute. Apoi, usucă bijuteriile folosind un material de velur.

Pentru geamuri fără urme

În locul soluţiilor speciale, te poţi baza pe detergentul de vase lichid pentru spălarea geamurilor. Adaugă puţin detergent într-o sticlă cu pulverizator şi stropeşte geamurile cu acest amestec, după care ştergi cu o cârpă curată. Pentru ca reuşita să fie garantată, la final şterge geamurile cu o cârpă din microfibră.

Ideal şi pentru curăţenia băii

Într-o sticlă cu pulverizator toarnă, în cantităţi egale, detergent de vase lichid şi oţet. Pulverizează acest amestec în locurile care trebuie curăţate şi lasă să acţioneze 15 minute. Şterge apoi cu o cârpă şi curăţenia este gata, nu trebuie să mai limpezeşti cu apă.

Desfundă toaleta

Tornă o jumătate de cană de detergent de vase în vasul de toaletă, după care pui 1 litru de apă fierbinte şi aştepţi 15 minute. Trage apoi apa şi vei constata că vasul de toaletă s-a desfundat.

Alte trucuri eficiente

- Din vin alb şi detergent de vase poţi pregăti o capcană pentru muşte, care sunt atrase de miros.

- Dacă ai rămas fără şampon, poţi folosi detergentul de vase pentru a-ţi spăla părul. Trucul este indicat mai ales în cazul părului gras.

- Detergentul de vase poate fi folosit şi pentru curăţarea filtrului de aer condiţionat.

Citeşte şi: 7 trucuri de curăţenie cu bicarbonat de sodiu