E mai sănătos să bei cafea verde? Iată ce beneficii are!

Cafeaua verde este obținută din boabe neprăjite, complet crude. Plantațiile de cafea verde se regăsesc în zone din Columbia, Brazilia și Costa Rica. Această băutură este apreciată pentru efectele sale antioxidante, proprietățiile detoxifiante, anti-îmbătrânire și anticancerigene. În plus, este utilă celor care vor să slăbească și poate preveni bolile cronice.

image

Te ajută să scapi de kilogramele în plus

Potrivit specialiștilor, cafeaua verde este de un real folos celor care vor să slăbească. În 2012, celebrul medic american, dr. Oz, a recomandat suplimentele pe bază de cafea verde celor care doresc să scadă în greutate. Cafeaua verde reglează metabolismul și este bogată în acid clorogenic, informează healthline.com. Această substanță limitează absorbția zahărului în sânge. Pentru a scădea în greutate, se recomandă să bei două ceşti de cafea verde pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă. Poți prepara astfel cafeaua verde: pui 2/3 lingurițe de boabe măcinate într-o cană cu apă fierbinte și lași să se facă infuzie 4-5 minute. Cafeaua verde se prepară prin metoda infuzării, nu prin fierbere, pentru a nu-și pierde proprietățile antioxidante.

Reduce riscul de afecțiuni cronice

Grație acidului clorogenic, cafeaua verde poate reduce riscul de a dezvolta anumite afecțiuni precum diabetul și afecțiunile cardiovasculare. Potrivit unui studiu, desfășurat pe o perioadă de 8 săptămâni, s-a demonstrat că, băută cu regularitate, cafeaua verde reduce nivelul de zahăr din sânge și reglează tensiunea arterială. Studiul a avut în vedere 50 de persoane, care suferau de sindromul metabolic. Cei care au luat zilnic 400 mg de cafea verde decofeinizată de două ori pe zi au remarcat scăderea nivelui de zahăr din sânge, cât și reglarea valorilor tensiunii arteriale.

Dacă vrei să o incluzi în consumul zilnic, poţi alege cafeaua verde măcinată. Peste o linguriță de cafea verde măcinată se adaugă 1 cană de apă fierbinte și se lasă la infuzat 10 minute.

Citeşte şi: Prima băutură pe care e bine să o consumi dimineaţa nu e cafeaua! Sfatul prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea

Nu o consuma în exces

Cafeaua verde are mai multă cofeină decât cea prăjită. Evită să consumi cafea verde în exces, întrucât te poți confrunta cu efecte secundare ca insomnii, agitație, anxietate și hipertensiune.   

Anca-Teodora Popa