Prima băutură pe care e bine să o consumi dimineaţa nu e cafeaua! Sfatul prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea
Dimineaţa, mulţi dintre noi ne grăbim pentru a bea o cafea, pentru a ne revigora pentru o nouă zi. Dacă însă ţinem la sănătatea noastră, renumitul prof.dr. Alexandru Vlad Ciurea ne sfătuieşte să ne începem ziua cu o altă băutură.
Dimineaţa, pe stomacul gol, un pahar cu apă la temperatura camerei este băutura ideală pe care ar trebui să o consumăm. Consumul de apă este recomandat în oricare moment al zilei, cu atât mai mult dimineaţa, când organismul a fost privat în timpul nopţii de acest lichid vital. Apa este implicată, printre altele, în asigurarea unei digestii normale, în eliminarea toxinelor, asigură buna funcţionare a creierului şi previne infecţiile urinare.
Citeşte şi: Lipsa acestor nutrienţi poate duce la depresie. Ai grijă să nu-ţi lipsească din meniu!
Trebuie să mâncăm mai mult dimineaţa?
Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea oferă şi alte recomandări pe care este bine să le punem în practică dimineaţa:
“Nu trebuie să ne îndopăm de dimineaţă cu multe lucruri, trebuie să mâncăm foarte puţin şi cu multă atenţie. Există aceste sucuri naturale sau cafeaua, care stimulează, sunt toate formele de seminţe, nuci, fructele – toate ne fac bine dimineaţa şi ne pun în mişcare. De ce? În interiorul lor se află nişte substanţe care, ca petalele unei flori, conţin neurotransmiţători. Iar când primeşte aceşti neurotransmiţători, creierul este foarte fericit. Aşa se produce un hormon – hormonul fericirii, serotonina. Deci eu dimineaţa trebuie să fac tot posibilul să ingerez substanţe care să-mi producă hormonul fericirii. Apropo de fericire, mai e o problemă de care trebuie să ţinem cont dimineaţa: nu încărcaţi creierul cu breaking news, mai bine ascultaţi o melodie care vă place, face foarte bine. Un alt lucru foarte important: încercaţi, dimineaţa, să faceţi lucrurile încet, nu pe fugă, nu cu o cafea băută pe jumătate. Lucrurile trebuie făcute, după cum zic germanii: „Mai încet, dar sigur“ – proverbul german: „Langsam aber sicher“. Să ştiţi că eu, când am fost în Germania, nu i-am văzut aşa grăbiţi şi agitaţi cum suntem noi, românii”, a declarat prof.dr. Alexandru Vlad Ciurea într-un interviu pentru Adevărul.